Petit comerç i les grans superfícies volen pagar junts

  • Els llums de Nadal, la neteja o els busos dels polígons es finançarien entre totes les activitats económiques de cada zona.
Imagen de archivo de un comercio.
Imagen de archivo de un comercio.
Imagen de archivo de un comercio.

Petit comerç i grans superfícies estan d’acord per primer cop i volen crear Àrees de Promoció Econòmica Urbana, conegudes com APEU. Amb aquesta aliança, que comportaria canvis legislatius, els comerciants cerquen que tots els establiments d’una mateixa zona o d’un mateix carrer unifiquin els pagaments, ja sigui en despesa per neteja o en il·luminació nadalenca.

Amb aquest projecte, que ja està en marxa a Anglaterra, els Estats Units o Holanda, es proposa que, en cas que el 51% de totes les activitats econòmiques d’una zona es posin d’acord a dur a terme una iniciativa, el 100% dels establiments hagin de contribuir-hi econòmicament.

"Com en una escala de veïns", comparava aquest dijous el vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, Salvador Albuixech. A banda de vies tan concorregudes com el Portal de l’Àngel, la proposta també es desenvoluparia a polígons industrials per, a tall d’exemple, posar-hi en marxa un servei d’autobús.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento