Sants farà una obra faraònica per rebre l’AVE sense afectar els trens

  • S’utilitzaran gats hidràulics per aixecar la coberta de la capçalera nord.
  • El sistema és semblant a l’emprat al centre Les Arenes.
La tuneladora Barcino.
La tuneladora Barcino.
ARXIU
La tuneladora Barcino.

La tuneladora Barcino està cada vegada més a prop de Sants, però perquè l’alta velocitat pugui arribar-hi cal remodelar part de l’estació amb un sistema similar a l’utilitzat a Les Arenes amb gats hidràulics.

La capçalera nord de Sants està orientada cap a l’est, cap a l’avinguda Roma, però el túnel de l’alta velocitat enllaçarà amb la terminal pel nord-est, és a dir, pel carrer Provença.

El Ministeri de Foment ha licitat ara les obres, per valor de 31,46 milions d’euros. Els treballs s’acabaran el 2012, tot i que encara s’han d’adjudicar i no hi ha data d’inici.

Gats hidràulics

L’actuació consistirà en aixecar amb gats hidràulics la coberta de la capçalera nord de Sants, que coincideix amb la plaça dels Països Catalans. D’aquesta forma, es reduïran les afectacions a la mobilitat.

Un cop aixecada, es retiraran les 6 vies de la capçalera nord per a la posterior construcció d’un nou traçat de 800 metres. També es reconstruiran 5 pilars i es demoliran 50 metres de tram de mur de la pantalla que serveix de suport a la coberta actual i se substituirà per gelosies metàl·liques recolzades en la nova pantalla de contenció del túnel. El projecte permetrà incorporar les vies d’ample convencional, així com mantenir la llosa actual, fet que permetrà reduir les afectacions en la mobilitat, tant ferroviària com viària.

A la Fira d’Abril en tren

Per la seva banda i amb motiu de la Firad’Abril, Renfe ha posat a la venda 26.650 bitllets de tren per viatjar fins diumenge entre Catalunya i Andalusia, especialment, a les ciutats de Sevilla i Màlaga. De tots ells, 3.200 són addicionals. Per augmentar l’oferta, Renfe ha duplicat els trens AVE entre Barcelona i Sevilla i els combois de  llarga distància entre ambdues comunitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento