Primers pares detinguts per obligar els nens a robar

Empresonen tres matrimonis per viure dels robatoris dels fills. Acumulen 600 delictes. Investiguen set famílies per convertir en delinqüents a 35 menors.
.
.
Foto
.
Per primera vegada en tot l’Estat un jutge ha imputat als adults pels delictes que cometen els seus fills. Una operació dels Mossos d’Esquadra ha desarticulat una trama que liderava un patriarca gitano d’origen romanès, instal·lat al barri de Sant Roc de Badalona, tal com ja va desvetllar 20 minutos. Ell que controlava tres famílies: Mihai, Paun i Gheorghe, procedents de la ciutat de Tanderei.

La investigació segueix oberta i els Mossos calculen que encara hi ha set famílies romaneses amb 35 menors delinquint pels carrers. Els detinguts havien comès més de  600 delictes en dos anys.

Cinc dels progenitors són a presó acusats de delictes contra el patrimoni i els drets i deures familiars, així com d’associació il·lícita, ja que la policia ha pogut demostrar que vivien dels furts i robatoris que cometien els més petits. 11 dels menors detinguts tenen menys de 14 anys –no poden ser imputats– i es troben a disposició de la Direcció d’Atenció a l’Infancia. Quatre detencions es van efectuar als carrers Nàpols i Alfons XII al barri de Sant Roc i una a Madrid on havia fugit un dels matrimonis. També es va detenir un individu que comprava els objectes robats.

El patriarca jeràrquic de les famílies també està sent investigat per altres fets com falsificació de documents, passaports i contractes de treball falsos amb els que podria fer venir més familiars.

Ensinistrats pels adults

15 agents de la unitat de multireincidents han estat quatre mesos seguint famílies romaneses per demostrar que els nens arribaven en metro a Barcelona i es dividien en grups. Tenen diverses tècniques pels furts i robatoris: aprofitar la distracció de la víctima mentre demanen almoïna o tapen amb un diari l’objecte a robar; estafes amb l’excusa de ser d’una ONG fictícia per la que demanen donatius; robatoris amb intimidació amb tisores, sovint a dones soles; robatoris amb violència a clients de caixers automàtics i robatoris a botigues forçant el pany o trencant els vidres. En tots els casos s’ha pogut demostrar que els nens actuaven ensinistrats pels seus pares i que, en cas de ser detinguts, sabien com reaccionar fent-se passar per refugiats.

Cop a l’estructura delictiva familiar

El patriarca dels romanesos, segons fonts policials, controla altres activitats, com la mendicitat als transports públics i els músics del tren, però per acord amb altres clans només actuen entre Mataró i Sant Adrià. Els nouvinguts, abans no entren a formar part de l’entramat delictiu, viuen amb els parents al barri, allotjant-se fins i tot en lliteres dins de tendes de campanya instal·lades als patis darrera de les vivendes o en campaments nòmades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento