Tancades de professors i metges contra la tisorada

  • Ensenyament i sindicats no arriben a un acord sobre la retallada a les escoles.
  • Però es confirma la supressió de la sisena hora als col·legis públics.
Manifestación de sanitarios.
Manifestación de sanitarios.
EUROPA PRESS
Manifestación de sanitarios.

Personal sanitari i docent van protagonitzar aquest dijous tancades per protestar contra la retallada de recursos prevista per la Generalitat. Aquest dijous, sindicats i Departament d’Ensenyament no van arribar a un acord sobre com dur a terme la tisorada. Amb tot, la Generalitat té previst aprovar properament la supressió de la sisena hora a l’escola pública.

En l’àmbit sanitari, van continuar les protestes a Barcelona i el personal de l’Hospital Josep Trueta de Girona va iniciar una tancada indefinida al vestíbul del centre. A la capital catalana, representants sindicals dels mestres es van tancar en un edifici annex del Departament d’Ensenyament, tot argumentantque la Generalitat no ha negociat com es duran a terme les retallades en aquesta àrea.

Per contra, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va matisar que s’havien dut a terme tres reunions amb la Mesa Sectorial (USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i FETEUGT) per arribar a un acord, tot i que finalment no es va assolir. No obstant això, preveu aprovar d’aquí a uns dies les modificacions per reduir el dèficit en Ensenyament.

Aquestes  mesures passen per la supressió de la sisena hora a l’escola pública (exceptuant- ne els centres ubicats en "entorns socio econòmics difícils"), la redistribució del professorat en funció de les necessitats dels centres i la reducció horària per als professors majors de 59 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento