Si no guanyes no ets ningú

  • L’actriu Blanca Portillo dirigeix al Romea La avería.
  • És un text sobre guanyadors i perdedors basat en un conte de Dürrenmatt.
Escena de 'La avería'.
Escena de 'La avería'.
SON AOUJIL
Escena de 'La avería'.

El teatre del Matadero de Madrid va estrenar el 15 de març La avería, la incursió de l’actriu Blanca Portillo en la direcció escènica. L’espectacle arriba aquest dimecres al Romea de Barcelona, tot exposant el conte de l’autor suís Friedrich Dürrenmatt. Aquest es fixa en una Humanitat, la nostra, que exigeix gent guanyadora i arracona els perdedors.

Emma Suárez, Fernando Soto, Daniel Grao, José Luís García-Pérez, José Luís Torrijo y Asier Etxeandía es posen a les ordres de Portillo en aquesta trama que, segons la directora, "ataca els cinc sentits i atrapa l’espectador en un parany", tal com li passa al protagonista. Aquest és AlfredoTraps, un representant tèxtil que marxa a viure amb un ancià a una casa solitària enmig del no res.

El contrapès femení

Per a Blanca Portillo, el paper de la cuinera interpretat per Emma Suárez és un equilibrador essencial en la trama. Perquè representa "el contrapunt femení". Portillo afegeix: "No es pot viure sense allò emocional. Necessitàvem una dona per tal que hi hagués una representació de l’instint, d’intel·ligència emocional i d’allò que ens connecta amb la nostra veritat". Un sopar en escena servirà per mesurar els valors morals i vitals.

*Hospital, número 51. Aquest dimecres inauguració a partir de les 21.00 hores. Preu de les entrades: de 22 a 28 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento