Clos endurirà la prohibició d’obrir bars al Raval per evitar aldarulls

Els veïns del barri es manifesten per demanar més policia i que l’Ajuntament limiti les llicències de locals d’oci nocturn. Calculen que falten un centenar d’agents per garantir la seguretat.
Desenes de veïns es van manifestar ahir al vespre a la Rambla del Raval.
Desenes de veïns es van manifestar ahir al vespre a la Rambla del Raval.
Hugo Fernández
Desenes de veïns es van manifestar ahir al vespre a la Rambla del Raval.
Els veïns es van manifestar ahir al vespre a la Rambla del Raval per demanar més seguretat i la limitació de llicències per establiments nocturns en aquesta barri. Hores abans, l’alcalde de Barcelona, Joan Clos, va anunciar que endurirà la prohibició d’obertura de bars i establiments comercials al barri del Raval per limitar la seva concentració.De fet, el Pla d’Usos de Ciutat Vella, aprovat el juliol de l’any passat, ja és molt restrictiu en la concessió de llicències a locals d’oci.

La gota que vessa el vas

Sota el lema Per la dignificació dels nostres espais, desenes de veïns del Raval van demanar un centenar més d’efectius dels Mossos d’Esquadra i la declaració de barri d’interès turístic. «Els aldarulls del botellón són la gota que vessa el vas, n’estem farts», va afirmar Nieves, una de les manifestants.

La majoria de veïns van assegurar que cada cop es fa més «insuportable» viure al barri. «Els aldarulls de l’altre dia són indignats», va afirmar un estudiant veí del barri.

‘Macrolectura’ a la Ciutadella

«Els joves sabem fer alguna cosa més que beure alcohol sense control». Un grup d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona han organitzat una macrolectura demà, a les dotze del migdia al Parc de Ciutadella. La gent que vulgui assistir-hi només ha de portar un llibre, seure i llegir. Es tracta d’una reacció contra el botellón celebrat el 18 de març passat. La idea original va partir d’uns joves de Granada que també organitzen un acte semblant. «Vam rebre el missatge per e-mail i per SMS i uns quants vam decidir adaptar-lo a la nostra ciutat», afirma Patrícia, una de les organitzadores. Ella portarà el llibre que està llegint: La historiadora, d’Elizabeth Kostova; i el seu llibre preferit: La Sombra del Viento, de Carlos Ruiz Zafón.

‘Macrobotellón’. Vigilat a Lleida

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida faran aquesta nit un desplegament especial per evitar incidents pel macrobotellón. L’Ajuntament el considera «il·legal» i faran controls d’alcoholèmia especials.

Coordinació policial. Noves crítiques

La tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, va reclamar ahir «millorar l’eficàcia policial» davant dels aldarulls. En canvi, l’alcalde, Joan Clos, va afirmar que la coordinació policial és «fluïda».

Sentència judicial. Menors apartats

Un jutge de Barcelona ha prohibit a dos menors assistir a «reunions i manifestacions públiques» perquè evitin situacions com els aldarulls del botellón, ja que no són «el millor marc educatiu».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento