El nou parc fluvial del Baix Llobregat recupera espais verds entorn el riu

  • S'hi han obert nous camins.
  • S'hi han plantat més de 500 arbres i més de 78.000 arbustos.
  • Les vinyes reapareixen a la Fontsanta.
Lloc de la riera on es produeix el vessament.
Lloc de la riera on es produeix el vessament.
Bertran Cazorla / ACN

El Prat de Llobregat estrena Parc Fluvial. I és que la zona compresa entre el riu i la localitat ha estat recuperada. Es tracta de 7,5 hectàrees situades entre la ronda de Llevant, la fàbrica de la Nissan i el Llobregat, que estaran connectats amb els camins que hi ha als voltants.

Segons van informar aquest dimarts fonts municipals, la seva inauguració es produirà aquest mes. En les zones del parc que ho permetien s’han plantat 535 arbres i 78.350 arbustos. En les que no era aconsellable aquest tipus de plantacions (el subsòl és difícil de tractar, perquè té les característiques i complicacions d’un delta) s’hi ha sembrat herbassar. Les obres han estat coordinades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El nou Parc Fluvial conserva elements característics del Prat: la xemeneia de l’antiga paperera Torras Hostench. I en la torre de ventilació del col·lector que travessa el parc s’hi ha posat un mirador al qual s’hi pot accedir per unes escales. A més a més, l’espai acollirà, a la zona més propera a Mercabarna, la futura base de rem del Prat.

En plena recuperació de zones verdes, uns 120 voluntaris participaran aquest dijous en la neteja del Delta del Llobregat, d’on retiraran tota la vegetació exòtica. Els participants trauran de manera natural les plantes, que han començat a ocupar la zona on abans hi havia el càmping Toro Bravo, expropiat el 2003 per les obres d’ampliació de l’aeroport del Prat. La iniciativa s’emmarca dins la campanya Plantem per al planeta, campanya del Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient.

Raïm d’altres temps

El passat agrícola de Sant Joan Despí reviu també ara amb l’ampliació del parc de la Fontsanta, un dels més grans de la ciutat i en el qual s’han plantat 900 vinyes. Amb aquesta actuació, la zona ha guanyat 70 hectàrees a la zona nord, on abans hi havia un barranc. El nou espai verd compta amb nous camins, àrees de jocs, segons l’edat dels infants, i llocs per fer gimnàstica.

Denuncien un abocament

Depana denunciarà a la Fiscalia un abocament d’aigües sèptiques en una riera que desemboca a l’estany del Remolar, espai protegit del Delta del Llobregat. El vessament es va localitzar fa tres setmanes al polígon Mas Blau. Segons l’organització, les aus de la zona han marxat. L’Agència Catalana de l’Aigua diu que és un fet puntual. La brutícia surava aquest dimarts a la riera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento