Els macrofestivals obren una temporada turística que serà "excepcional" a Barcelona

  • L'aeroport ofereix 31 milions de places i 140 vols internacionals.
  • Barcelona i Catalunya rebran més turistes per ser un destí tranquil.
Festival Sónar.
Festival Sónar.
ARXIU
Festival Sónar.

Grans festivals de música de reconegut prestigi internacional, com el Primavera Sound i el Sónar, així com d’altres cites, com el Pride, atrauran a Barcelona la primera allau de turistes de la temporada que, per a les aerolínies, va començar el 27 de març.

Les perspectives turístiques són "excepcionals", segons el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, qui aquest dijous va visitar el Saló Internacional del Turisme de Catalunya, obert fins diumenge.

Atractius per als visitants

Catalunya rebrà turistes de països tradicionals, com Alemanya o el Regne Unit, tant perquè ja s’estan recuperant de la crisi com per les revoltes de la ribera sud del Mediterrani. També s’esperen molts turistes de mercats emergents, com el rus. A més, per consolidar el seu atractiu com a destí estival, associacions d’empresaris del Maresme, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf volen crear una marca comuna per promocionar la costa barcelonina.

Els vols directes a Miami, Bamako, Cap Verd, Puerto Rico i Sao Paulo són les principals novetats de la temporada, durant la qual El Prat comptarà amb 30 vols a destinacions intercontinentals, gairebé el doble que fa 5 anys. Les connexions amb la resta d’Europa han crescut un 8% i ja hi ha 110 vols a d’altres ciutats europees.

En total, les aerolínies que operen des del Prat oferiran més de 31 milions de seients, el que suposa un increment del 22,2% respecte els oferts la temporada passada. Les destinacions preferides pels catalans seran Grècia, els països bàltics, Sao Paulo o Fiji, que ja es postulen, més enllà d’altres més tradicionals, com les illes Balears i les Canàries o els Estats Units i el Carib.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento