Ja som 7,5 milions de catalans tot i baixar els immigrants

  • Catalunya és la segona comunitat que ha guanyat més població el darrer any.
  • Hi ha menys estrangers extracomunitaris, però n'arriben més de la UE.
La població catalana.
La població catalana.
ARXIU
La població catalana.

Catalunya és la segona comunitat autònoma que ha registrat més augment de població durant l’últim any, segons les dades provisionals del padró que va fer públiques ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En concret, un total de 22.870 nous empadronaments situen el cens català en 7.535.251 habitants, en un any en què la població estrangera ha disminuït en un 1,3% (15.581 menys) i s’ha situat en el 15,7% del total.

Només Andalusia ha guanyat més habitants que Catalunya, amb un creixement d’un 0,5% i 44.515 nous empadronaments, que situen el cens andalús en 8.415.490 habitants. Després de Catalunya, la tercera comunitat on s’ha registrat un major increment de població és Madrid, amb 22.830 nous empadronaments i una població total de 6.481.514 habitants.

Pel que fa les dades d’àmbit estatal, la població espanyola ha crescut un 0,3% i ha arribat a 47,1 milions de persones. Quant a la població estrangera, que suposa quasi sis milions d’habitants, ha disminuït en l’àmbit espanyol en caure un 1,75% la xifra d’extracomunitaris.

Crida l’atenció, però, que ha augmentat la xifra d’immigrants provinents de la Unió Europea (UE): n’hi ha 42.319 més, fins arribar a 2,3 milions. Els més nombrosos són els romanesos, comunitat que ha experimentat el major increment. I, entre els extracomunitaris, destaquen els marroquins, tot i que el major increment d’empadronats correspon als paquistanesos i els xinesos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento