Santa Coloma millora l’accés a nou barris amb 43 escales mecàniques

El projecte afavorirà 55.000 veïns de carrers amb pendents del 10%. S’arribarà més facilment a mercats, escoles o farmàcies.
Una de les escales mecàniques que s’han posat ja al Fondo.
Una de les escales mecàniques que s’han posat ja al Fondo.
Ana Gómez
Una de les escales mecàniques que s’han posat ja al Fondo.
L’Ajuntament de Santa Coloma va presentar ahir el Pla de Millora de Mobilitat i Accessibilitat de Vianants, pel qual instal·larà 43 escales mecàniques i dues rampes mecàniques a nou barris de la ciutat amb problemes d’accés pels seus veïns.

Segons l’alcalde, Bartomeu Muñoz, l’Ajuntament, que finançarà amb 25 milions d’euros el projecte, ha optat per un pla ràpid, que en tres anys «garanteixi la mobilitat de la gent gran». Muñoz va afirmar que a l’actualitat, «55.000 habitants viuen a barris amb pendents superiors al 10%».

Des de fa una setmana, a la Plaça de la Mediterrània del barri del Fondo ja en funciona una. «Em sembla bé que posin aquestes escales. Són molt necessàries per la gent gran», explica Miguel Morán, veí de la zona. «No necessitem una, sinó més i sobretot, rampes», comentaven l’Ana i la Núria.

Algunes de les escales s’ubicaran al costat de les noves estacions de la Línia 9 de metro, mentre que altres tractaran de millorar l’accés intern dels barris a equipaments bàsics com escoles, mercats o farmàcies.

«Es tractarà d’elements mecànics només de pujada», que aniran acompanyats d’escales ordinàries fixes per baixar, va explicar el tècnic Lluís Falcó. Les obres començaran al juny i es preveu que al setembre set escales comencin ja a funcionar.

De Singuerlín a la Riera Alta i el Llatí

L’Ajuntament instal·larà quatre escales mecàniques al barri de Singuerlín i tres al d’Oliveres. Al Fondo, les actuacions corresponen a l’eix Bruc, que connecta el carrer Valentí Escalas i Circumval·lació. La resta d’actuacions tindran lloc a Can Franquesa, a Santa Rosa, el Raval, la Riera Alta i el Llatí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento