Els joves compren la droga ara fins un 50% més barata

Els hi surt més barat que recarregar el telèfon mòbil. Un gram d’haixix val 4,29 euros. Una exposició itinerant intenta prevenir la drogodependència.
Entrada a l’inflable ubicat a la plaça de Catalunya, ahir, on s’exposa la mostra de la Diputació sobre les drogues.
Entrada a l’inflable ubicat a la plaça de Catalunya, ahir, on s’exposa la mostra de la Diputació sobre les drogues.
Entrada a l’inflable ubicat a la plaça de Catalunya, ahir, on s’exposa la mostra de la Diputació sobre les drogues.
Les dades de consum de droga entre els joves a la província de Barcelona «són molt preocupants», va lamentar ahir la diputada de Benestar Social, Katy Carreras, ja que per al jovent és més barat «consumir droga que recarregar la targeta del mòbil».Recarregar la tarja del telèfon té un cost, depenent de la companyia, d’un mínim de 5 o 10 euros. El preu dels estupefaents ha baixat un 50%, segons la Diputació. En canvi, segons fonts policials, Un gram de cocaïna (d’on surten tallades fins a sis o vuit ratlles) està sobre els 60 euros amb la meitat de puresa. Al haixix, la segona droga més buscada juntament amb la marihuana, el preu del gram és de 4,29 euros.

«I tu, de què vas?». Això és el que es pregunta la Diputació de Barcelona en la nova exposició itinerant que ahir es va presentar dins un inflable a la plaça de Catalunya i que pretén educar actituds de rebuig cap a les drogodependències. El consum de drogues creix entre els joves de 14 a 18 anys, tenint en compte que ara és als 13 anys quan ja s’inicien en el tabac (el 29,7% són fumadors habituals) i tenen l’alcohol com la substància més consumida i habitual.

Begudes alcohòliques

Un 77,1% ha begut alguna vegada alcohol i el 60,6% diu haver-ho fet el darrer mes. El 41,3% d’entre 14 i 18 anys admet haver-se emborratxat alguna vegada. El cannabis és la droga il·legal més estesa. Un 41,8% dels joves manifesten haver-ne pres el darrer any. La cocaïna és la que més ha crescut i actualment un 10% dels joves d’entre 14 i 18 anys manifesta haver-la provat. Davant aquest panorama, «s’imposen mesures», segons Celestino Corbacho, president de la Diputació. Calen accions més preventives.

Sensibilització des de l’escola

L’experiència que aporta el centre de prevenció i intervenció en drogodependències -SPOTT- del Barri Gòtic, s’usa per elaborar l’exposició que col·loca en primer lloc la prevenció sobre les drogues. Fins l’1 d’abril l‘exposició estarà a la plaça de Catalunya de Barcelona, però després passarà per L’Hospitalet, Sant Boi, Centelles i per aquells ajuntaments de la província que ho sol·licitin. Els alumnes són guiats per la carpa inflable on poden interactuar a través de diversos elements que treballen especialment els factors de protecció. Una vegada fet el circuit l’escola rep el material didàctic per desenvolupar a classe.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento