Quan s’oblida què és un got

Un estudi revela que els malalts d’alzhèimer obliden abans els objectes que una persona propera Ô Diferents conceptes, diferent temps. Un malalt d’alzhèimer oblida abans un objecte inanimat que  una persona propera. Així ho corrobora un estudi elaborat pel Parc Científic de Barcelona en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i l’Hospital de Bellvitge.El treball es publicarà a la revista Neuropsychologia l’1 de febrer. «La pèrdua del coneixement sobre éssers i objectes que envolten els pacients no es produeix de forma homogènia, sinó que afecta de forma diferent a conceptes referents a éssers vius i a objectes inanimats», assegura l’estudi.

Per arribar a aquesta conclusió s’ha avaluat el cas de 36 malalts d’alzhèimer de 72 anys, i el de 21 persones més sanes, de la mateixa edat i amb els mateixos estudis que els afectats per la malaltia.

La troballa pot ser de «gran ajuda», segons els autors, «en l’elaboració de programes d’estimulació de la memòria per als malalts».

Arxiu de memòries d’avis

Cornellà és la primera ciutat catalana en crear l’Arxiu de la Memòria, en el qual  avis de més de 55 anys deixen plasmades a Internet les seves vivències per a generacions futures. L’experiència té per objectiu apropar la gent gran a les noves tecnologies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento