Barcelona atrau milers de visitants a la tardor gràcies als congressos i convencions

  • El present mes de setembre i octubre rep nombroses trobades mèdiques.
  • La ciutat compta amb centres sanitaris i investigadors de referència.
  • Enguany Barcelona rebrà més de 700.000 congressistes.

Barcelona viurà aquest setembre i octubre un altre agost turístic gràcies als congressos científics. De fet, la ciutat, ha estat el 2012 la cinquena ciutat del món on s'han celebrat més congressos internacionals, segons el recompte de l'Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA) i la setena, segons la Union of International Associations (UIA).

El valor estratègic d' aquestes reunions de treball suposa un gran impacte positiu per a l'economia. A Barcelona, es van realitzar l'any passat  2.176 reunions entre congressos i convencions d'empresa, amb la visita de fins a 600.000 delegats i 2.199.580 pernoctacions hoteleres.

Una de les destinacions favorites del planeta

En aquest sector, i amb aquestes xifres, resulta lògic que Barcelona sigui una de les destinacions favorites del planeta per a reunions científiques i empresarials. La mitjana d'estada dels delegats a aquestes trobades, jornades i convencions va ser de 4,25 dies. I el negoci generat va assolir els 1.515,89 milions d'euros (un 6,09% més que l'any 2011). L'excel·lent infraestructura hotelera i de palaus de congressos i la singularitat dels espais històrics i urbans barcelonins impulsen aquest èxit econòmic.

Però a més, el prestigi de la ciutat com a capital de la medicina està avalat per centres de referència com els hospitals Clínic, Sant Pau, Vall d'Hebron, Bellvitge, del Mar, Sant Joan de Déu, Teknon, Institut Dexeus i Institut Guttman, entre d'altres. Com a centres de referència en biotecnologia i biomedicina en sobresurten el Parc Científic de Barcelona i el Parc de Recerca Biomèdica.

Més de la meitat dels congressos són mèdics

D'aquí que el 53% del total de congressos que tenen lloc aquí siguin mèdics i científics. La biomedicina serà, segons els experts, la ciència del segle XXI. Enguany se celebren congressos de molt pes. Entre ells, la reunió anual de la Societat Europea de Medicina Respiratòria, amb 22.000 delegats.

I ara arriba el congrés de l'Associació Europea per a l'Estudi de la Diabetis, del 23 al 27 de setembre, amb una previsió de 20.000 participants. Uns dies abans, tindrà lloc el congrés anual de la Societat Europea de Medicina Cardiovascular i Intervenció Radiològica, que acull el Centre de Convencions  Internacional de Barcelona, del 14 al 18 de setembre.

Del 2 al 4 d'octubre hi haurà el 24è congrés de Neonatologia i Medicina Perinata. I del 23 al 26 d'octubre, el congrés de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària. Pere Duran, Director General de Turisme de Barcelona, destaca que «els congressos i el conjunt del turisme de reunions representen una important aportació a l'economia de Barcelona i una oportunitat de negoci per a les nostres empreses».

Duran avança que enguany Barcelona rebrà més de 700.000 congressistes i la seva repercussió econòmica serà de 1.775 milions d'euros. Hi contribueix a la fita des de fa  uns quants anys el Convention Bureau de Turisme de Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento