Rajoy oferirà a Mas el model de finançament com alternativa a la consulta, diu Sánchez-Camacho

  • La presidenta del PPC afirma que Rajoy es basarà en la legalitat i el diàleg.
  • Rajoy apostarà, segons la líder popular catalana, per recuperar relacions.
  • Decidirà la setmana vinent la seva participació als actes de la Diada.
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, durante una entrevista.
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, durante una entrevista.
ALBERT OLIVÉ / EFE
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, durante una entrevista.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha augurat aquest divendres que la resposta de Mariano Rajoy a la carta d'Artur Mas es basarà en la legalitat però també "posarà per davant el diàleg i la recuperació de relacions amb el Govern".

En declaracions a una emissora radiofònica, Sánchez-Camacho ha volgut èmfasi en la voluntat de diàleg de Rajoy, i ha situat el model de finançament com l'alternativa a la consulta. "La solució passa per un diàleg clar, sincer, estable i permanent per fer una reforma profunda del model de finançament", ha defensat la popular.

Sobre la Via Catalana, ha acusat el Govern i el president de la Generalitat de fer servir un "doble llenguatge" i d'estar "impulsant" la cadena. Segons Sánchez-Camacho Rajoy intentarà buscar "solucions i alternatives", però sempre "amb fermesa en el compliment de la llei" i recordant, ha continuat, que la consulta que planteja Mas és "il·legal".

Acabar amb el camí de divisió de Mas

Dit això, la popular ha apostat per situar la millora del model de finançament com a alternativa i ha reclamat a Mas que "abandoni el camí de la divisió i recuperi el camí de l'entesa i lidera una millora del model de finançament que acabi amb la situació de "desequilibri" que existeix.

"Que no és tan com alguns diuen però sí que és veritat que necessitem una millora", ha afegit. Sánchez-Camacho ha assegurat que està treballant des de fa mesos per fer pedagogia en el seu partit i traslladar a la direcció aquesta necessitat. "Això seria la prioritat, perquè veig el Govern massa encadenat a ERC i a la radicalitat i la divisió, i jo no sóc amiga de cadenes i menys de cadenes que divideixen la societat", ha argumentat.

Decidirà la participació a la Diada la setmana vinent

Precisament, sobre la Via Catalana, ha lamentat que el president de la Generalitat i el Govern estiguin utilitzant un "doble llenguatge", i ha recriminat que estiguin impulsant aquesta iniciativa. Ha reiterat que decidirà la seva participació en els actes institucionals de l'Onze de Setembre la propera setmana en funció de si el Govern decideix convertir la jornada en la "Diada de l'estelada" o no. També decidirà si assisteix a la concentració del moviment 12-0, tot i que ja ha dit que el seu partit hi dóna suport.

Que pagui els deutes de la Generalitat amb els ajuntaments

Sobre els pressupostos del 2014 i la voluntat del Govern de comptabilitzar els deutes de l'executiu espanyol, Sánchez-Camacho ha indicat que Mas no pot ara demanar que Rajoy pagui deutes anteriors, com és el cas de la disposició addicional tercera. "No sé com el president de la Generalitat diu que vol reclamar més ingressos al govern espanyol, quan sap que està en un gravíssima situació i que tot i així és qui està ajudant Catalunya", ha apuntat.

És més, ha instat Mas a fer el mateix amb els ajuntaments, és a dir, a pagar tots els recursos que la Generalitat deu als municipis. La popular ha indicat que un cop el govern espanyol tingui més ingressos, llavors s'ha mostrat convençuda que afrontarà els seus deutes, però ha insistit que primer cal assolir la recuperació econòmica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento