Mascarell: "Espero que el PSC acabi entenent què significa la Via Catalana i s'hi sumi"

  • El lema de la cadena humana de la Diada segueix centrant el debat polític.
  • Ricard Gomà (ICV) recomana que sigui "plural i inclusiva".
  • David Fernández (CUP) ha qualificat "d'intents barroers" la intenció d'alterar el "moll de l'ós" de la proposta, en referència a la petició d'UDC que fós per al dret a decidir.
Cadena humana en Vic.
Cadena humana en Vic.
María Bélmez/ACN
Cadena humana en Vic.

La cadena humana per la independència convocada per la Diada segueix centrant el debat polític. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat aquest dimarts que la Via Catalana de l'11 de Setembre es fa amb "la voluntat de sumar el màxim nombre de persones perquè té significació política a curt, mig i llarg termini". És per això que ha afegit "que seria bo" que un bon nombre de simpatitzants socialistes hi participessin.

Pel que fa a la direcció del partit, Mascarell ha apuntat que espera que "acabi entenent què significa la Via Catalana" pel país i s'hi sumi. Respecte el Govern, Mascarell ha recordat que es prendrà una decisió en la primera sessió del curs polític, però que a títol personal, tant ell com altres membres de l'Executiu tenen la intenció de participar-hi.

Després que el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, demanés als organitzadors un lema en favor del dret a decidir i que l'ANC deixés clar que no tenia cap intenció de modificar-lo, el president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha assegurat aquest dimarts que veu possible que, tot i que l'ANC mantingui el lema de la cadena humana del proper 11 de setembre, aquesta sigui "plural i inclusiva".

Gomà ha defensat que, "al marge de lemes", la reivindicació "realment transversal" a Catalunya és la del dret a decidir i que, per tant, aquesta demanda hauria de tenir cabuda a la Via Catalana. "Creiem que l'ANC té dret a plantejar el lema que vulgui", ha declarat Ricard Gomà.

Intents d'alterar el debat

El diputat de la CUP David Fernàndez ha qualificat "d'intents barroers" la intenció d'alterar "el moll de l'ós" de la cadena humana. En una entrevista al 324, el diputat de la CUP ha dit que respecta i està d'acord amb el lema i amb la intenció que el moviment social organitzador de la cadena ha escollit en assemblea.

Fernández ha denunciat els intents de "buidar de contingut el debat de fons que és la independència política". David Fernàndez també ha explicat que respecten les altres iniciatives que han sortit a banda de la cadena humana, com ara el fet que alguns moviment socials volen encerclar La Caixa o la intenció de la xarxa de partits socials de Girona, que pretén envoltar l'Hospital Josep Trueta per demanar "un país millor i més just".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento