Joan Miró obre les portes del seu exili interior

  • La Fundació Miró de Montjuïc reuneix 170 obres del pintor.
  • És una gran retrospectiva presidida pel mític quadre 'La masia'.
'La Masia', de Joan Miró.
'La Masia', de Joan Miró.
Fundació Miró.
'La Masia', de Joan Miró.

La Fundació Miró té en marxa la més important i ambiciosa retrospectiva de l’artista català organitzada a Espanya en els darrers 20 anys. Els prínceps d’Astúries van inaugurar divendres Joan Miró. L’escala de l’evasió, una mostra que al seu pas per la Tate Modern de Londres va atreure més de 300.000 visitants interessats a descobrir la vessant més compromesa del pintor, tant amb el temps com amb el país on li va tocar viure.

Més de 170 obres entre pintura, escultura i peces sobre paper ressalta l’exili interior de Miró, a la masia familiar de Tarragona que dóna nom i imatge a una de les seves pintures cabdals, meta del surrealisme.

El món al voltant de Mont-roig

La masia de la família de Joan Miró a Mont-roig (Tarragona) té un protagonisme especial a la mostra i saluda al visitant amb l’obra original del 1921-22, la qual va pertànyer a l’escriptor nord-americà, Ernest Hemingway. Altres peces de l’entorn són Hort amb ase, La casa de la palmera o Cap de pagès català (1924-25).

*Parc de Montjuïc, s/n. De dimarts a dissabte de 10 a 19 h; Diumenge de 10 a 14.30 h. Preu: 10 euros. www.fundaciomiro-bcn.org.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento