Les retallades afecten els drets dels joves i infants

  • El Síndic de Greuges assegura que la reducció pressupostària afavoreix la segregació dels menors i vulnera la igualtat d'oportunitats dels nens.
Escolares.
Escolares.
ARCHIVO
Escolares.

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va alertar aquest dilluns que la crisi i les retallades en polítiques socials estan afectant els drets bàsics dels infants, el col·lectiu que més ha vist augmentada la seva precarietat econòmica.

En tant que els nens i els joves són "el fonament i el futur de la societat", les polítiques a favor dels infants "no poden anar lligades a conjuntures de retallades pressupostàries", va advertir Ribó, qui auqest dilluns va entregar a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el primer informe sobre els drets dels menors a Catalunya.

Immigrants concentrats

En l’àmbit educatiu, el dret a la igualtat d’oportunitats es pot veure vulnerat per la "manca de gratuïtat real de nombrosos centres concertats" i la "concentració excessiva, desproporcionada i inequitativa de població escolar" nouvinguda o amb necessitats especials.

Ribó va advertir que hi ha centres on el 98% dels alumnes són immigrants per bé que només representen el 30% de la societat. "No sempre s’ha aprofitat bé el marge d’actuació que la llei preveu per evitar situacions de segregació", va denunciar Ribó, que va criticar la reducció de les beques de menjador escolar no obligatori (en un 33%) i dels recursos per a personal de suport i activitats no lectives.

Igualment, el Síndic va denunciar la manca de famílies d’acollida i de places en centres de salut mental infantil i juvenil, així com l’absència d’un centre públic per a joves amb trastorns mentals greus. Amb tot, Ribó, crític amb la supressió de la prestació per fill a càrrec, va demanar que es revisin a l’alça dels llindars per rebre ajuts i així augmentar el nombre de beneficiaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento