La mendicitat serà legal i la prostitució, amb límits

Només multaran els pidolaires que pertanyen a màfies o si les prostitutes lliguen el client a prop de les escoles. Clos no té el consens dels seus socis.
Demanar o prostituir-se al carrer seguirà sent legal a Barcelona. L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, ha hagut de rebaixar i fer menys repressor el text inicial de la ordenança de civisme que prohibia aquestes dues activitats per aconseguir el consens dels seus socis de Govern.

ERC anunciarà avui el seu vot a favor, tot i que encara hi presentarà esmenes. Per ICV-EUiA però, l’acord encara està lluny. Si res no canvia, avui s’abstindran i anunciaran el vot contrari en els punts relatius a la mendicitat i la prostitució, perquè creuen que cal regular-ho, però no des d’una ordenança de civisme.

CiU demanarà que s’ajorni la comissió d’avui perquè va rebre el nou text anit, mentre que el PPC va anunciar la seva abstenció. Si tira endavant, el text estarà un mes exposat al públic i entrarà en vigor el gener.acions

Canvis del text

Mendicitat: Se sancionaran als captaires que demanin sense necessitat, tenint al darrera una xarxa organitzada. El text inicial els volia sancionar a tots.

Prostitució: Podran seguir exercint al carrer a menys de 200 metres d’un centre escolar. És a les prostitutes i als clients, quan tanquin l’acord. Abans se’ls advertirà un cop.

Vomitar: Serà legal.

Penjar pancartes: Se’n podran penjar als balcons.

Nudisme: Es podrà anar despullat pel carrer.

Fiances: Decidiran quins veïns hauran d’avançar diners per fer un acte al carrer.

«No és una vareta màgica»

Els tres partits del Govern municipal van assegurar que el desacord que tenen ara no posa en risc el seu pacte. Tanmateix, des del PSC i ERC van insistir en la importància de l’ordenança de civisme que s’està discutint, mentre que des d’ICV-EUiA, Imma Mayol va voler treure-li fusta. «L’ordenança no és una vareta màgica. De fet, la majoria de coses que es prohibeixen ja estan regulades», va reconèixer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento