Comunitat Valenciana

Directors de Primària destaquen la "normalitat" davant el plurilingüisme i diuen que repetir l'admissió seria un "caos"

  • L'Associació de Directors i Directors d'Infantil i Primària del País Valencià (Adip-PV) ha destacat que l'inici de curs s'està "vivint des dels centres amb total normalitat" i no han rebut "cap allau de pares i mares, ni tan sol telefonades ni missatges referents al tema del plurilingüisme". Per açò, davant les peticions d'alguns sectors que es paralitze el decret-llei per a aplicar el plurilingüisme en Infantil de 3 anys, han advertit que repetir l'admissió d'alumnes sí seria un "caos".
Un aula d'un col·legi
Un aula d'un col·legi
GVA
Un aula d'un col·legi

El col·lectiu ha fet públic un comunicat en el qual expressa que "des que les escoles van obrir les portes l'1 de setembre la vida diària dins dels centres i les tasques han sigut com menys les habituals de la preparació i coordinació de les activitats docents".

"Potser perquè les famílies són coneixedores que este curs el nou Decret 9/2017 del Consell en la majoria dels centres solament s'aplicava en Infantil, potser perquè sobretot en els centres que anteriorment tenien els programes de PPEV els canvis no han sigut significatius o potser perquè este ha sigut un debat que ha sigut fonamentalment polític", han argumentat.

Els directors asseguren que "el fet és que, consultats els centres educatius, en la major part d'ells no hi ha hagut ni una sola consulta" al respecte en la primera setmana de setembre. Esta arrancada de l'exercici escolar, apunten, "s'està vivint amb normalitat, matriculant l'alumnat nouvingut, preparant els lots dels llibres per a les aules, coordinant el professorat, repartint els xecs-llibres, el servici de menjador, coordinant la programació del centre".

A més assenyalen que és "el primer curs" que tenen les puntuacions de les ajudes de menjador "abans del primer dia lectiu, que l'administració està al corrent amb els pagaments de funcionament dels centres i 136 escoles de la Comunitat tindran per fi administratius per a alleugerir les tasques burocràtiques dels equips directius".

Tornant al tema del plurilingüisme, insistixen que el passat 1 de setembre la Conselleria d'Educació va traslladar a tots els centres instruccions per a garantir l'aplicació de la resolució del TSJCV de juliol que va ratificar que la suspensió cautelar del Decret de plurilingüisme, que es traduïa en l'obligació d'aplicar novament els programes lingüístics anteriors, a través de l'aprovació d'un decret-llei del Consell que regula el programa curricular de l'alumnat d'Infantil 3 anys, per a "respectar al mateix temps l'opció triada per les famílies en l'admissió del nou alumnat". "És a dir, es garantia el començament del curs amb normalitat", asseveren.

DEBAT "POLÍTIC"

Malgrat tot, lamenta este col·lectiu, "el debat polític continua i des d'alguns sectors hi ha veus que demanen que es paralitze també este decret-llei". Davant esta situació, Adip-PV es pregunta: "Què és el que estan demanant? Estan sol·licitant que el procés d'admissió no siga vàlid quan ara hi ha una mesura que respecta la preferència que van manifestar les famílies? Estan sol·licitant que es torne a repetir l'admissió, quan ara tots els centres en 3 anys facen el programa que facen podran tindre les mateixes hores d'anglés i tindran la mateixa distribució d'hores lingüístiques en valencià i castellà que es tenien amb els programes anteriors?".

Els directors responen que "tornar a repetir ara mateix el procés d'admissió si seria un caos". "Estem parlant que l'alumnat de 2 i 3 anys no s'incorporaria als centres ni el 8 ni l'11 de setembre sinó passats dos mesos en el millor dels casos, la qual cosa sí afectaria la vida dels centres però, sobretot, la dels xiquets i les famílies".

"Esperem -conclouen- que, després de tot este debats i manifestacions polítiques, finalment guanye el sentit comú i el seny i ens deixen en els centres fer allò que sabem i volem fer: escola i tindre un inici de curs amb normalitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento