Invisibles

Hi ha gent de la qual ignorem moltes coses. La pressió moralista fa amagar determinats tabús. El 20% de la població és bisexual, però els prejudicis socials imposen discreció. Els gais seropositius del VIH/sida viuen sota l'anonimat. Pocs es presenten en públic, com l'assenyat Quim Roqueta, nou vicepresident electe del Consell Municipal de Barcelona de Persones Homosexuals i Transsexuals.

Enguany celebrem el 20è aniversari del Gran Ball de Solidaritat amb els gais positius: demà, dia 27, a Lothus Theater (carrer Bailén, 22), a les 21 hores. Certament, el moviment gai ha aportat a la societat el missatge del sexe més segur, l'ús del preservatiu i la recomanació de fer-se el test.

Malauradament tornen a apujar les infeccions. La doble opressió que recau sobre les lesbianes, per dones i per homosexuals, també les ha fet invisibles, però han avançat força i formen famílies (vegeu l'excel·lent documental: www.homobabyboom.com.).

Per parlar de tot això, el grup LesCAT organitza una trobada dissabte, dia 29, al Centre Cívic de la Barceloneta. Quan veig a la televisió tantíssima violència, no entenc que ningú no s'escandalitzi. La sexualitat encara espanta. El món a l'inrevés.