Comunitat Valenciana

Detenen altres dos persones pels atacs violents registrats el 9 d'Octubre a València

  • En les pròximes hores està previst que es faça entrega per part de Delegació a Fiscalia d'un informe complementari.
  • Els arrestos ascendeixen a tres, ja que dimecres passat va transcendir que una altra persona havia sigut detinguda.
  • S'estan visionant imatges i estan instant a les persones perjudicades a "que presenten denúncia i aporten tot tipus d'arxius".
Moment de la manifestació en la Plaça Sant Agustí
Moment de la manifestació en la Plaça Sant Agustí
Europa Press
Moment de la manifestació en la Plaça Sant Agustí

Dos persones més han sigut detingudes per la seua presumpta relació amb els actes violents protagonitzats per grups ultra que es van registrar el passat 9 d'Octubre a València, segons han confirmat a Europa Press fonts de la investigació. Amb estos dos nous arrestos, ascendeixen a tres els detinguts, ja que dimecres passat va transcendir que una altra persona havia sigut detinguda.

La Fiscalia Provincial de València va obrir d'ofici una investigació per estos incidents, que es van produir en una manifestació vespertina no autoritzada el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, per part d'un grup de violents d'extrema dreta a participants i periodistes que cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre sota el lema 'Sí al valencià'.

Paral·lelament, la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat va presentar en Fiscalia una denúncia perquè s'investigaren estos atacs, que atribueixen a "integrants" del grup ultra Yomus.

Investigació

Per la seua banda, hui mateix el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, es referia a estos fets en recordar que el dilluns es va iniciar una investigació sobre els incidents, el dimarts es van dur a terme una sèrie d'identificacions, el dimecres al matí va haver-hi una reunió entre la Policia Nacional i la Fiscalia de València i eixa vesprada es va procedir a la primera detenció.

"Ara mateix el cas està judicialitzat, cal respectar els temps de la Justícia i estem treballant de la mà amb l'autoritat judicial", ha apuntat Moragues.

El delegat també ha ressaltat que en les pròximes hores està previst que es faça entrega per part de Delegació a Fiscalia d'un informe complementari i ha apuntat que s'estan visionant imatges i estan instant a les persones perjudicades o agredides que "presenten denúncia i aporten tot tipus d'arxius, de vídeos i d'imatges que puguen servir per al procés judicial que ja s'ha iniciat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento