Legitimació

Els resultats del 9-M legitimen la política de la majoria progressista al Congrés els darrers quatre anys. Al ser un període de crispació, manifestacions de bisbes incloses, les xifres que ara sumen els partits de centre i esquerres ratifiquen des d'Educació per a la Ciutadania al divorci exprés i el matrimoni homosexual, les lleis d'igualtat per a les dones i, en definitiva, un model de societat moderna i plural.

La legitimació i el suport majoritari de la població ha de ser considerada pels tribunals, on el PP ha presentat un recurs rere l'altre contra el reconeixement de les famílies homoparentals, l'Estatut... La dreta extrema ha estat aturada, seria lògic que abandonin l'estratrègia apocallíptica. No els ha servit.

De tota manera roman el búnquer de forces reaccionàries: el molt conservador Rouco és el nou president de la Conferència Episcopal. Molts homosexuals i transsexuals hem agraït a Zapatero la igualtat de drets reconeguda, esperem que el Partit Socialista avanci en polítiques contra la intolerància de la mà de la resta de forces de progrés. Podem felicitar-nos.