Comunitat Valenciana

CSI·F adverteix d'una "involució" en la creació d'ocupació i urgeix al fet que els comptes posen l'accent en aixó

  • La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) ha advertit este divendres que les xifres de l'atur del passat mes d'octubre reflecteixen una "involució" en la creació de llocs de treball. Per a revertir-la, ha instat el Consell al fet que els pressupostos autonòmics per a 2018 "posen l'accent principalment" en les mesures per a reduir la parada i generar ocupació de qualitat.
Atur
Atur
Europa Press
Atur

Així, encara que ha reconegut la dada positiva al tancament d'octubre a la Comunitat Valenciana -una reducció de 1.858 persones en la llista de l'atur-, el sindicat ha lamentat que, en el conjunt d'Espanya, "el principal problema ciutadà segueix sent la falta de treball o la manca d'ocupació de qualitat, que li permeta viure dignament".

CSI·F ha assenyalat que, en comparació als dos últims anys, "s'ha produït una involució respecte al canvi de tendència de generació de llocs de treball".

Davant esta situació, la central ha reclamat tant al Govern autonòmic com a la resta de partits que "aprofundisquen en les iniciatives i actuacions d'índole econòmica que permeten un creixement sostingut, de manera es genere ocupació de qualitat", i que esta s'incloguen en els pressupostos per al pròxim any després del seu tràmit parlamentari en les Corts.

UNA DE LES TRES CCAA ON VA BAIXAR L'ATUR

La Comunitat Valenciana va ser una de les tres autonomies en les quals va baixar l'atur en el mes d'octubre i va registrar el segon major descens després del País Basc. En concret, va descendir en 1.858 persones, la qual cosa suposa una reducció del 0,47%, i va quedar situat en 394.176, segons ha informat este divendres el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Per províncies, el major descens es va produir a València, amb una reducció de 3.815 persones, un 1,92% menys, fins als 195.111; seguida de Castelló on va baixar en 775 persones, un 1,85%, fins als 41.163. Per contra, va pujar a Alacant en 2.732 persones, un 1,76% més, fins als 157.902 aturats.

Dels 394.176 aturats, 162.134 són homes i 232.042 dones. Per edats, 29.263 són menors de 25 anys, dels quals 15.001 són xics i 14.262 xiques. En conjunt, el major descens de l'atur es va produir en el sector de la Construcció, per damunt d'Agricultura i Indústria.

Esta lleugera baixada contrasta amb la pujada en el conjunt d'Espanya, d'un total de 56.844 aturats respecte al mes anterior (+1,67%), la seua segona menor alça en este mes des de 2007, quan va esclatar la crisi econòmica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento