Comunitat Valenciana

Cospedal apel·la a la responsabilitat en ciberseguretat per a "garantir la nostra sobirania i integritat territorial"

  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)
La ministra, en la seua intervenció en el fòrum
La ministra, en la seua intervenció en el fòrum
MINISTERIO
La ministra, en la seua intervenció en el fòrum

La ministra de Defensa, Mª Dolors de Cospedal, ha defès este dijous el "compromís" d'institucions, empreses i organitzacions en matèria de ciberseguretat per a "garantir la nostra sobirania i unitat i la seguretat de tots els espanyols". "El front comú de la democràcia no ha de cedir i ha d'estar preparat davant qualsevol xantatge o atac alié", ha reivindicat sobre este tema.

En la inauguració d'un fòrum sobre 'big data' organitzat pel diari 'Las Provincias' a València, Cospedal ha situat com un dels reptes actuals el nivell d'informació disponible en l'actualitat, alguna cosa al que han de fer front els països i, en el cas d'Espanya, "especialment" el Ministeri que ella dirigeix i les Forces Armades.

Per a la ministra, esta qüestió adquireix un caràcter d'"urgència" en el procés de comprensió de la informació, per la qual cosa ha advocat per avançar-se als canvis. Es tracta, al seu juí, de "una qüestió de supervivència i de defensa primària de la nostra sobirania", en el sentit més ampli de la paraula, com a independència i llibertat d'un país respecte a aquell que li vullga manejar".

En este camp, ha advertit que "sovint, les amenaces es troben emmascarades o camuflades en un volum molt ampli d'informació". "Si les amenaces són múltiples, les respostes han de ser multilaterals", ha reivindicat, una meta en la qual ha cridat a "aquells que compartim valors identificats com a democràcia i llibertat, i que no volem que puguen estar en risc".

Cospedal ha realitzat en este punt de la seua intervenció un al·legat de la unitat dels països democràtics en la defensa en la xarxa: "El front comú de la democràcia no ha de cedir i ha d'estar preparat davant qualsevol xantatge o atac alié".

POSICIÓ ESTRATÈGICA D'ESPANYA

Sota este prisma, ha assegurat que situar Espanya en una posició rellevant en este àmbit permetrà mantindre una situació estratègica en l'àmbit internacional". "Això és així", ha manifestat, perquè creu que "permetrà garantir la nostra sobirania, unitat i la seguretat de tots els espanyols".

La titular de Defensa ha estès este objectiu a altres àmbits per a fer front a les "violacions" en matèria de ciberseguridad: en protecció d'infraestructures crítiques i xarxes de comunicació, però també en "la lluita contra el terrorisme i el crim organitzat, la intel·ligència militar i fins i tot la presa de decisions per a operacions o missions militars". En tots ells, ha recolzat que compten amb "tots els recursos humans, financers i materials que sen precisos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento