Comunitat Valenciana

FCAPA recolzarà "totes les mobilitzacions" en defensa del dret a una educació "en llibertat i igualtat"

  • La Federació Catòlica d'Associacions de Pares d'Alumnes de València (FCAPA) ha assegurat que "recolzarà i col·laborarà amb totes les mobilitzacions que es puguen convocar per la comunitat educativa pel dret dels pares a triar l'educació dels seus fills i treballant per una educació en llibertat, de qualitat i en igualtat per a tots, en qualsevol de les dos xarxes complementàries del sistema educatiu".

La federació es referix "especialment" a les mesures que puga emprendre la Mesa per l'Educació en Llibertat, de la qual forma part i el treball de la qual valora "extraordinàriament", subratlla el col·lectiu a través d'un comunicat.

FCAPA considera que "els actuals dirigents de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport estan jugant amb el futur de l'educació valenciana, és a dir, amb el futur dels nostres fills".

"En lloc d'ocupar-se d'engegar mesures pedagògiques que milloren, en l'àmbit de les seues competències, el nostre maltrecho sistema educatiu, el tripartit valencià es dedica a imposar en les aules mesurades de caràcter ideològic, que no pensen en l'interés dels alumnes sinó únicament en el desenvolupament del seu programa polític", opinen des de la federació.

Posen com a exemple que "ha tornat a generar conflicte en una qüestió tan sensible com l'ús i aprenentatge de les llengües" amb el decret del denominat "plurilingüisme dinàmic", que "ha sigut recorregut per amplis sectors de la comunitat educativa, FCAPA entre ells".

En este sentit, FCAPA recorda que ha interposat recentment dos recursos contenciosos, contra els decrets de concerts i plurilingüisme, així com altres actuacions i iniciatives en els òrgans de representació dels quals forma part. També ha interposat queixes davant el Síndic de Greuges.

Així mateix, ha sol·licitat a la Mesa de les Corts Valencianes la reprovació de les declaracions del Síndic de Compromís, Fran Ferri, en les quals, "sense prova o raó alguna, vinculava les xarrades dels pares i mares catòlics -genèricament- en alguns col·legis concertats amb suïcidis de "jóvens que no se senten feliços".

FCAPA considera estes paraules "indignes i impròpies d'un representant públic, que no pot actuar impunement prevaldre del seu càrrec, i dels beneficis i prebendes que comporta, per a difondre falsedats i acusar ciutadans que no compartixen les seues posicions ideològiques", conclou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento