Comunitat Valenciana

Educació valora el descens de l'abandonament escolar i destaca que ha baixat un 9% durant el govern del Botànic

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha valorat la baixada d'abandonament escolar a la Comunitat Valenciana -que ha descendit fins al 19,5% en el primer trimestre de 2017- i ha subratllat que "durant el Govern del Botànic s'ha reduït en quasi un 9% la xifra d'alumnes que abandonaven els estudis en el territori valencià en 2015".
Vicent Marzà
Vicent Marzà
INMA CABALLER/CORTS
Vicent Marzà

Segons les dades facilitades per l'Enquesta de Població Activa (EPA), durant el primer trimestre de 2017 en el territori valencià la dada d'abandonament escolar d'hora se situa en el 19,5%. En els tres últims anys, la xifra ha passat del 21,4% al 2015 i del 20,2% en el 2016, de manera que en els tres últims anys la disminució ha sigut d'un 1,9%.

"Això implica que durant el Govern del Botànic s'ha reduït en quasi un 9% la xifra d'alumnes que abandonaven els estudis en el territori valencià en 2015", recalca l'administració autonòmica a través d'un comunicat.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha manifestat que "comencen a veure's els primers fruits dels primers anys d'una política educativa valenciana basada en l'aplicació de mesures per a millorar la qualitat educativa".

"En el nostre sistema educatiu, l'alumnat ha passat a ser el centre de totes nostres polítiques i, per açò, treballem per baixar el nombre d'alumnes per aula, per augmentar la plantilla de professorat, per incentivar la igualtat d'oportunitats dels xiquets i les xiquetes i per fomentar la innovació educativa en les aules", ha postil·lat.

MARZÀ: "ENCARA QUEDA CAMÍ"

Així mateix, el responsable d'Educació autonòmic ha destacat que "encara queda camí perquè el nostre territori se situe en xifres més baixes d'abandó escolar".

"Això se n'anirà veient, ja que esta Conselleria treballa colze a colze amb els diferents agents de la comunitat educativa per a aconseguir-ho. L'escola ha de ser un centre de transformació social cap a la igualtat i no un reproductor de les desigualtats socials. El Govern del Botànic té molt clar això", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento