Comunitat Valenciana

Oltra considera una "crueltat" oposar-se a obrir un centre de menors a Montecañada: "Són uns veïns més"

  • La vicepresidenta del Govern Valencià i consellera d'Igualtat

i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, considera d'una "crueltat" que "costa de qualificar" que algú es puga oposar a obrir en el seu veïnat un centre de menors per a xiquets i xiquetes que no tenen mares ni pares o la família biològica dels quals és perillosa per a ells, o no els vol. "La societat no podem llançar-los altres missatge de desemparament i desamor", ha subratllat.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se amb representants d'UGT-PV i CCOO PV, per a abordar la convocatòria de vaga parcial feminista el 8 de març, en ser preguntada pel centre de menors -per a xiquets de 12 a 17 anys- que el seu departament preveu instal·lar en Montecañada i que compta amb l'oposició d'una part del veïnat.

"No entenc com hi ha qui pot atacar uns xiquets i xiquetes que l'única cosa que els ha passat en aquesta vida és que no tenen pares i mares, em costa d'entendre que alguna gent s'opose i que els seus fills puguen viure en Montecañada i que els que no tenen pares no puguen viure".

"Em costa d'entendre perquè crec que que va més enllà d'un prejuí", ha insistit, perquè es tracta de xiquets que necessiten empar, protecció, viure en un lloc on se'ls aculla, on els seus veïns tinguen uns veïns més amb els quals jugar i relacionar-se". L'objectiu és que aquests xiquets tinguen "una vida més normal possible dins de la ruptura que suposa haver iniciat la teua vida amb la falta dels teus pares o amb una família biològica que és perillosa per a tu o que no et vol", ha apuntat.

"No podem llançar-los un altre missatge de desemparament i de desamor. Que la societat els diga als xiquets a els qui la seua família biològica els ha donat l'esquena o que han tingut la mala sort que els seus pares no visquen: 'Nosaltres no vos volem', és d'una crueltat que a mi em costa de qualificar. Són uns veïns més", ha remarcat.

RESIDÈNCIES XIQUETES PER A "SENTIR-SE A CASA"

Oltra ha recordat que la seua Conselleria ha emprès una política per a "desinstitucionalitzar" aquests menors. "No volem centres de moltes persones, volem que es pareguen a una llar" pel que estan triant ubicacions d'"espais més xiquets i dins d'una vida normalitzada, no als afores, no apartats de la societat, no en 'macreocentres' on se senten en una institució, han de sentir-se a casa", ha subratllat.

La seua nova família són els altres xiquets i xiquetes i els seus cuidadors i necessiten "un veïnat que els aculla i una vida el més normalitzada possible, que ja han tingut mala sort i no han començat amb bon peu en aquesta vida, com a societat crec que que tenim l'obligació de facilitar-li-la", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento