Comunitat Valenciana

Oltra sobre la sentència a 'La Manada': "No és abús, és violació"

  • La vicepresidenta assegura que el Consell comparteix el "sentir social" que està criticant en pobles i ciutats.
  • En aquest cas la violència i intimidació, "tal com descriu la pròpia sentència en els fets, està fora de tot dubte".
Manifestació en la plaça de l'Ajuntament
Manifestació en la plaça de l'Ajuntament
Europa Press
Manifestació en la plaça de l'Ajuntament

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat sobre la sentència a 'La Manada' que el Consell comparteix el "sentir social" que està criticant en pobles i ciutats que "una violació no siga conceptuada com una violació" i ha agregat: "No és abús, és violació i aquesta societat ho té clar".

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple en ser preguntada sobre la seua valoració de la sentència del juí de 'La Manada', per la qual s'ha condemnat als cinc acusats a penes de 9 anys de presó per abús sexual, i no per agressió sexual, a una jove en les festes dels Sanfermines del 2016.

"Des del Consell estem compartint el sentir social que està fent que les places dels pobles i ciutats de tot el país estiguen plenes de dones, i també d'homes, dient que els pareix intolerable que una violació no siga conceptuada com una violació", ha dit.

Oltra ha assenyalat que "Espanya hauria d'unir-se al grup de països més avançats que entenen que quan no hi ha consentiment hi ha violació, sense més adjectivació", perquè el Codi Penal "requereix dos requisits perquè hi haja violació, la violència i la intimidació".

No obstant açò, ha prosseguit, en aquest cas la violència i intimidació, "tal com descriu la pròpia sentència en els fets, està fora de tot dubte". Ha qüestionat que s'exigisca "que poses en risc la teua vida i la teua integritat física per a demostrar que no volies que se't violara".

"18 anys, tios d'entre 25 i 30 anys, cinc, doncs no sé què s'esperava d'aquesta xica, què havia d'haver fet. La por en una situació així qualsevol la pot imaginar si té un poc d'empatia i es posa en el lloc d'una xica de 18 anys a la qual cinc tios agafen en un portal i violen repetidament per tots els orificis del seu cos", ha asseverat.

Alegria pel recurs de la Fiscalia

Per açò, ha mostrat la seua alegria en conéixer que la Fiscalia pensa recórrer la sentència i ha incidit que les dones volen "anar tranquil·les pel carrer de dia i de nit, sense que ningú es crega amb el dret d'agredir-nos sexualment".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento