Comunitat Valenciana

Les pluges deixen un acumulat de 486,5 l/m2 a Barx i obliguen a suspendre les classes en 15 municipis

  • Les pluges han deixat un acumulat de 486 litres per metre quadrat a Barx (València), encara que la localitat més afectada per les precipitacions que han caigut de forma torrencial durant aquesta matinada i fins les 09.30 hores ha sigut Alzira amb 183.4 l/m2, segons la predicció de l'Aemet.
Pluges a Alzira
Pluges a Alzira
AJUNTAMENT DE ALZIRA
Pluges a Alzira

Així, les fortes pluges que han caigut han obligat a suspendre les classes en 15 municipis: Albalat de la Ribera, Alberic, Algemesí, Alginet, Almussafes, Alzira, Benicull, Benifaió, Benifairó de la Valldigna, Carxcaixent, Carlet, Guadassuar, l'Alcudia, Real de Gandia i Tavernes de la Valldigna. Així mateix, han provocat corts de carretera i inundacions.

En concret, aquesta matinada ha caigut a Alzira 183,4, Barx 169.4 l/m2, a Dos Aguas 118.6, a Algemesí 105.0, a Real 67.6, a Yátova 63.2, Tous 61.8, a Polinyà de Xúquer 57.1, a Torís 43.6, a Guadassuar en 41.0 i a Chiva 37.4.

Des de l'inici del temporal, l'estació de Barx ha acumulat 486.5 l/m2 ja que s'ha vist afectada per l'episodi d'abans d'ahir a la vesprada-nit que es va centrar en la zona de muntanya de la Safor, i pel de aquesta matinada, que ha afectat el prelitoral central de València.

Segons les estimacions de precipitació acumulada en sis hores sobre la base de dades radar, les precipitacions de la matinada, entre les 01.00 i les 07.00 hores, s'han distribuït en una estreta franja d'uns 35 quilòmetres de llarg per poc més de 5 quilòmetres d'ample.

La zona afectada per les precipitacions torrencials de la matinada s'estén entre Barx i Alginet, i han afectat les localitats de la Ribera Alta frontereres amb la Ribera Baixa i l'Horta Sud, segons les mateixes fonts.

La Generalitat ha declarat la situació d'Emergència per pluges i inundacions en la comarca valenciana de la Ribera Alta i el Centre de Coordinació d'Emergències ha registrat 80 incidències per vies inundades, buidaments d'aigua, vehicles bloquejats i desbordaments en les poblacions d'Alzira, Algemesí, Benifairó, Simat, Tavernes de la Valldigna i Alginet.

Per la seua banda, els bombers han actuat en 48 avisos aquesta nit per les pluges a Alzira, Carlet, Alginet o Tavernes de la Valldigna, per túnels subterranis inundacions, camions i vehicles atrapats, així com carrers i vivendes inundades.

La província de València segueix aquest divendres en avís taronja per pluges que poden deixar 100 l/m2 en 12 hores, i Castelló i Alacant en avís groc per 60 l/m2.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento