Comunitat Valenciana

Ribó insisteix que l'empresa de patinets no va demanar permís: "No pot entrar com si fóra el rei del mambo"

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)
Retirada patinets
Retirada patinets
EUROPA PRESS
Retirada patinets

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha insistit aquest divendres en què "no hi ha cap comunicació oficial" de l'empresa de lloguer de patinets elèctrics Lime a l'Ajuntament, i "si no es demana permís no es pot actuar". "Ens pareixen perfectes els nous tipus de mobilitat, però s'han de respectar unes normes, no es pot entrar ací com si fóra el rei del mambo", ha subratllat.

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans després que aquest passat dimecres l'Ajuntament començara a retirar dels carrers els patinets elèctrics de la companyia i, aquest dijous, la mercantilinstara el consistori, "igual que en diverses ocasions des de mitjan mes de juliol, a iniciar un "diàleg obert i constructiu que permeta buscar punts en comú i aclarir com ha d'operar la companyia". La firma va lamentar que l'"absència de resposta per part de l'Ajuntament" haja generat "incertesa" als seus usuaris.

Preguntat per si Lime es va comunicar amb el consistori, com la firma assegura, ha remarcat que no té "cap notificació sobre aquest tema". "Em pareix molt bé que ho diga Lime però jo no ho he vist", ha agregat.

Ribó ha assegurat que el consistori "parlarà en un futur" amb l'empresa, però que l'article 12 de l'Ordenança d'Espai Públic diu clarament que una empresa amb beneficis econòmics no pot instal·lar-se en la ciutat sense tindre una llicència d'activitat o un permís, sense pagar una taxa", ha remarcat.

NOVA ORDENANÇA DE MOBILITAT

L'alcalde ha recordat que en una reunió que va mantindre aquest passat dilluns amb el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi; la responsable de Protecció Ciutadana; Anais Menguzzato, i el d'Espai Públic, Carlos Galiana, es va acordar que regularien "el tema de la mobilitat" i els nous mitjans de transport amb una nova ordenança i, "d'altra banda, que es regularia el tema dels actes econòmics en l'espai públic mitjançant una taxa". L'esborrany de la nova ordenança de mobilitat estarà llest a la fi de mes, ha apuntat.

Preguntat per les declaracions de la primera tinent d'alcalde de València, Sandra Gómez, que es va mostrar aquest dijous partidària de regular l'oferta de patinets amb una licitació perquè siguen "una o dos empreses les que treballen en la ciutat de forma ordenada", ha indicat que "hi ha dos raons per a no plantejar un concurs públic".

En primer lloc, al consistori no li "pareix bé restringir a dos empreses" el servici, perquè d'alguna manera restringeixes el mercat i açò ha d'estar en la lliure competència". En segon lloc, ha incidit que si es duu a terme un concurs públic, costaria com a mínim nou mesos" i "amb altres mecanismes es pot arreglar abans".

L'edil va assenyalar també que "traure una nova ordenança és un treball molt costós" i es pot fer una modificació puntual per a donar una resposta a "una necessitat actual". Sobre aquest tema, Ribó ha explicat que

el consistori també li l'ha plantejat però que "fer una modificació puntual en principi tarda el mateix temps" que una nova normativa. "No veig molts avantatges, però és un tema que estudiarem si veiem que es pot accelerar el tema", ha afegit. A més, l'Ajuntament es va plantejar al maig tramitar un decret d'alcaldia però "se saltava la normativa i no es podia fer".

LLOGUER DE COTXES

D'altra banda, preguntat per si ha contactat amb l'Ajuntament alguna empresa de lloguer de cotxes, ho ha confirmat i ha explicat que l'administració no ha accedit a les condicions que plantejava. "Ens demanaven una sèrie d'espais d'aparcament per a ells sols, i els vam dir que a València el tema de l'aparcament és un tema molt seriós" i "molt limitant sobretot en la zona centre, que és la que els interessa a ells", ha detallat.

De la mateixa manera, ha negat que l'empresa alemanya Wind de lloguer de patinets haja demanat permís per a operar en la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento