Comunitat Valenciana

STEPV denuncia davant Inspecció de Treball que els funcionaris interins i en pràctiques han sigut donats d'alta el dia 3

  • El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha acordat interposar una denúncia en Inspecció de Treball contra l'alta en nòmina del funcionariat en pràctiques, "que s'ha dut a terme el passat 3 de setembre, com al professorat interí, en lloc del dia 1", una mesura que considera "il·legal" en tots dos casos.

Davant aquesta situació, la central ha reclamat explicacions a la Conselleria d'Educació i "la resposta ha sigut que la mateixa normativa que s'aplica al professorat interí s'aplica també al funcionariat en pràctiques quant a l'alta en nòmina", ha informat STEPV en un comunicat.

Per tant, ha criticat que la Conselleria al·legue que aquest "fet és extensible a tot el funcionariat en tots els àmbits". "Educació està treballant perquè se solucione el problema i es done d'alta al professorat interí i al funcionariat en pràctiques des del dia 1, però aquesta decisió l'ha de prendre el govern de la Generalitat, ja que s'està aplicant una normativa del govern anterior que no s'ha modificat", ha asseverat.

L'organització va demanar en la Mesa Sectorial d'aquest passat dijous que se solucionara el problema i "Educació va respondre que estan parlant amb la Conselleria d'Hisenda per a solucionar el problema i donar d'alta a tot el personal a partir de l'1 de setembre". "Ens convocaran als sindicats la setmana que vé per a donar la resposta", ha avançat.

La "solució", segons el parer del sindicat, "no tindrà lloc abans del 21 de setembre, quan finalitza el termini per a demanar la cotització a la seguretat social". Mentrestant, ha acordat interposar una denúncia en la Inspecció perquè considera "il·legal" aquesta mesura, tant per al funcionariat interí com per al de pràctiques.

En qualsevol cas, STEPV ha remarcat que "espera que el Consell solucione al més prompte possible aquesta situació i es done d'alta a tot el personal a data 1 de setembre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento