Comunitat Valenciana

El Consell crea una borsa de treball d'interventors i secretaris per a reforçar els ajuntaments

  • El Consell ha aprovat la resolució per la qual es convoca el procediment per a la constitució d'una borsa de treball per a la provisió, amb caràcter interí, de llocs reservats a personal funcionari d'administració local de secretaria-intervenció.

El director general de l'Administració Local, Antoni Such, ha explicat que esta borsa "vol donar un servici als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que patixen d'una desprotecció jurídica o econòmica al no tindre ni secretaris ni interventors".

El Consell es va comprometre en el Seminari de Sagunt a crear esta borsa de secretaris i interventors dins de la seua política de reforç als ajuntaments i Such ha destacat "l'aposta municipalista" del Consell que es va iniciar amb el fons de cooperació local i es manté amb esta borsa o la llei de mancomunitats.

La mesura està pensada perquè la Generalitat puga nomenar, a través d'esta borsa, a funcionaris interins en els ajuntaments i "donar solució als problemes en aspectes jurídics que puguen tindre els municipis".

El procés està reservat a persones que hagen treballat un any de secretaris, interins o tresorers en municipis de la Comunitat Valenciana o que hagen superat algun dels exercicis de les proves d'accés de secretaria-intervenció o intervenció-tresoreria.

Per a accedir a la borsa de treball els aspirants hauran d'haver superat algun dels exercicis de les proves d'accés a les subescales de secretaria-intervenció, secretaria categoria d'entrada o intervenció-tresoreria categoria d'entrada celebrades cinc anys abans de la convocatòria de les borses, o haver exercit com a funcionari interí designat per l'òrgan autonòmic competent en places reservades a funcionaris amb habilitació de caràcter nacional almenys durant un any.

Els aspirants hauran de posseir alguna de les següents titulacions acadèmiques: llicenciatura en Dret, en Ciències Polítiques i de l'Administració, en Sociologia, en Administració i direcció d'empreses, en Economia, en Ciències Actuarials i Financeres o el títol de grau corresponent, així com posseir el certificat B1/elemental de coneixement del valencià corresponent al marc europeu comú de referència per a les llengües.

Conclosa la valoració dels aspirants i el primer tram del mòdul formatiu, el tribunal l'elevarà a la Direcció general d'Administració Local per a la seua aprovació i posterior publicació provisional en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana classificant als aspirants per l'ordre de puntuació obtingut.

Una vegada aprovada i publicada la borsa, el seu funcionament s'ajustarà al que es disposa en el Decret 154/2016, de 21 d'octubre, pel qual es regula el procediment de selecció de funcionaris interins i es creen les borses de treball per a la provisió interina de llocs de treball reservats a personal funcionari amb habilitació de caràcter nacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento