Comunitat Valenciana

Manos Unidas València impulsa un projecte formar a 400 famílies agricultores d'Haití

  • L’entitat formarà a  les dones perquè puguen millorar les seues collites.
  • Mans Unides aportarà el 96,2% del pressupost per a portar-lo a terme.
Mans Unides València impulsa un projecte formar a 400 famílies agricultores d'Haití
Mans Unides València impulsa un projecte formar a 400 famílies agricultores d'Haití
Manos Unidas
Mans Unides València impulsa un projecte formar a 400 famílies agricultores d'Haití

La delegació de Manos Unidas a València impulsa a Haití un projecte de formació destinat a 400 agricultores per a ensenyar-les tècniques de collita i de preparació de llavors amb l'objectiu de reduir la inseguretat alimentària de les famílies camperoles, segons l’Arquebisbat.

Les llauradores que rebran la formació són "dones que estan al capdavant de famílies monoparentals en la seua majoria, que pertanyen a associacions camperoles i afronten una realitat marcada per la pobresa extrema, la inseguretat alimentària i l'absència de suport per part d'autoritats públiques", ha apuntat Mans Unides València.

El projecte es durà a terme en la zona denominada Petit Rivière de l'Artibonite, "castigada per la desforestació i per la degradació de l'entorn a causa de l'ús incontrolat de productes químics, la mala gestió de residus i l'existència d'una mina d'arena en el nord, la qual cosa produeix un increment continu de la inseguretat alimentària i la degradació mediambiental".

Assessorament

El Centre de Recherche et Action pour Developpement (CRAD) és el soci local de Manos Unidas en aquest projecte, una entitat que treballa en la regió des de 1983, amb una relació directa amb les organitzacions camperoles, assessorant i buscant solucions per a les demandes existents.

A més, el projecte proporcionarà trobades de formació i ensenyaments en tècniques de producció biològica, visites d'intercanvi de camperoles, preparació del sòl i posada en marxa de parcel·les experimentals.

Inclou també l'adquisició de materials i equips agrícoles, el manteniment de parcel·les, la compra i instal·lació de 12 sitges, formació per al seu ús, fons de crèdit de llavors locals, reunions d'avaluació amb beneficiaris i organitzacions comunitàries.

Millorar el rendiment de les collites

Manos Unidas aportarà el 96,2% del pressupost que es distribuirà en despesa d'equips (llavors i eines per a plantació), personal sobre el terreny (tècnics agrícoles i monitors) i despeses de viatges i funcionament. La resta de pressupost és aportat per l'entitat local i correspon a la infraestructures per a la formació i parcel·la experimental.

Amb les noves pràctiques agrícoles i amb la creació d'un banc de llavors comunitari s'espera "una millora en la producció i en el rendiment de les collites", han augurat les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento