Comunitat Valenciana

Barcala assumeix Presidència i Assessoria Jurídica i De España exercirà el càrrec de portaveu i quatre àrees a Alacant

  • ALACANT, 20 (EUROPA PRESS)
Els huit edils amb Barcala en el centre, aquest divendres
Els huit edils amb Barcala en el centre, aquest divendres
EUROPA PRESS
Els huit edils amb Barcala en el centre, aquest divendres

El nou alcalde d'Alacant, el 'popular' Luis Barcala, exercirà les competències municipals de Presidència i Assessoria Jurídica, mentre que el portaveu de l'equip de govern estarà en mans de Maria del Carmen de España, que també assumeix Urbanisme i Vivenda, Turisme, Educació i Plaça de Bous.

Barcala firmarà aquest mateix matí els decrets per a repartir les competències i els càrrecs entre els seus set regidors perquè "no hi haja interrupció" en el traspàs del govern en el consistori, després que el PP va recuperar ahir l'Ajuntament d'Alacant en un ple d'investidura en el qual la candidata socialista, Eva Montesinos, no va aconseguir sumar els 15 vots que donen la majoria absoluta en la corporació.

En la seua primera compareixença pública com a alcalde, Barcala ha explicat que amb un sol any de mandat s'ha d'actuar sobre "les coses urgents" per a evitar tindre "paralitzat o en incertesa" l'Ajuntament.

Per a açò, Barcala ha assenyalat que es reserva les competències de Presidència i Assessoria Jurídica, mentre que el portaveu de l'equip de Govern estarà en mans de Maria del Carmen de España, que també assumeix Urbanisme i Vivenda, Turisme, Educació i Plaça de Bous.

La vicealcaldia recau sobre Maria Ángeles Goitia, que es farà càrrec d'Acció Social -on s'inclou Cooperació, Immigració i Igualtat-, Participació Ciutadana i Partides Rurals.

Israel Cortés serà el portaveu adjunt de l'equip de Govern i assumirà Infraestructures i Manteniment, Neteja, Medi ambient, Atenció Urbana, Parcs i Jardins i Joventut.

El regidor i diputat provincial, Carlos Castillo, serà el responsable d'Economia i Hisenda i de l'Agència Local de Desenvolupament.

A més, José Ramón González és el nou edil de Recursos Humans, Seguretat, Transport i Festes; mentre que Maria Dolors Padilla ho serà de Cultura i Memòria Històrica, Contractació, Coordinació de Projectes i Modernització. Finalment, Marisa Gayo és la nova edil d'Esports, Sanitat i Consum i Comerç.

"Tot previsible" i "sense sorpreses", ha asseverat el nou alcalde d'Alacant, que ha recordat que es tracta de les àrees que eixos mateixos regidors tenien assignades en l'oposició.

"UN NO PRECIPITAT"

Preguntat pel seu oferiment al grup de Ciutadans per a entrar en l'equip de Govern, Luis Barcala ha subratllat que li "va sorprendre" el "no" que va donar ahir mateix la portaveu de la formació taronja a la seua proposta i ha apuntat que va poder ser motivat perquè "o no es va entendre bé o va haver-hi precipitació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento