Comunitat Valenciana

El temporal de pluges "engoleix" part de la platja del Brosquil de Cullera

  • L'episodi de fortes pluges va provocar que l'efecte devorador del mar s'"engolira" diversos metres de la platja del Brosquil de la localitat valenciana de Cullera, la que més ha patit el temporal que ha afectat el sud de la província de València.
Platja Brosquil
Platja Brosquil
AJUNTAMENT CULLERA
Platja Brosquil

La Regidoria de Platges de Cullera ha inspeccionat els 15 quilòmetres de costa del municipi i ha constatat que la zona més afectada és el sud, en el límit amb Tavernes de la Valldigna, detalla l'Ajuntament en un comunicat.

Després de l'episodi de pluges torrencials que va deixar més de 120 litres per metre quadrat en la localitat, el Govern local ha avaluat els danys aquest dimarts. A la platja del Brosquil, "l'efecte devorador del mar s'ha engolit diversos metres d'arena", mentre que la resta dels arenals s'han salvat dels efectes del temporal.

Des del consistori recorden que la Direcció General de Costes havia regenerat fa uns mesos aquesta platja, una de les més afectades per l'erosió, tal com ha denunciat reiteradament l'Ajuntament i la Plataforma en Defensa de les Platges de Cullera.

Davant aquesta situació, el responsable municipal de Platges, Salva Tortajada, ha iniciat les gestions amb Costes perquè prenga mesures, el Brosquil s'incloga entre les afectades i el Govern efectue "una intervenció extraordinària que evite mals majors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento