Comunitat Valenciana

La Generalitat actuarà en casos d'alts càrrecs que cobren plusos irregulars

  • Intervenció General ha detectat casos de treballadors que percebrien complements de forma inadequada.
  • Assegura que la circumstància no afecta només a la directora de l'Ivace, que "va deixar de cobrar-ho".
Oltra en la roda de premsa posterior al ple
Oltra en la roda de premsa posterior al ple
GENERALITAT/ARCHIVO
Oltra en la roda de premsa posterior al ple

La Generalitat Valenciana actuarà "en conseqüència" en els casos d'alts càrrecs de l'administració i el sector públic que cobren plusos que no els corresponguen, encara que esperarà a tindre una resolució definitiva sobre aquesta qüestió de la Intervenció General. Aquest òrgan ja ha detectat diversos casos de treballadors que percebrien complements salarials de forma inadequada.

Així ho ha explicat aquest divendres la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple, després de ser preguntada per la informació que publica el diari 'Las Provincias' sobre que la directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, hauria cobrat més d'11.000 euros que no li correspondrien en concepte d'indemnització per canvi de residència habitual reservada a alts càrrecs.

Es tracta d'una circumstància que "no solament afecta la directora de l'Ivace". "S'ha focalitzat en ella però no és l'únic cas", ha precisat Oltra, per a subratllar que, des de la creació d'aquest institut, "tots els directors generals han cobrat aquest plus en tindre la residència a més de 35.000 quilòmetres de distància".

La portaveu del Consell ha explicat a més que, des que la Intervenció "va posar en dubte" aquesta situació, Company "va deixar de cobrar-ho", a l'espera d'una auditoria completa de l'òrgan.

Valmor

D'altra banda, a Mónica Oltra també li han qüestionat per una altra informació sobre que el Tribunal de Comptes ha acceptat la compareixença de tot el Consell de l'expresident Alberto Fabra en el procés sobre la compra de Valmor, l'empresa que va organitzar la Fórmula 1 a València, i sobre la petició de la Generalitat que només comparega l'ex-vicepresident José Císcar.

Quan se li ha plantejat si la postura del Consell és perquè Oltra "ha obert els calaixos de la taula de Vicepresidència", aquesta ha afirmat que en aquest cas no, encara que "dels calaixos han eixit moltes coses".

Ara bé, ha emmarcat la petició de la Generalitat en una "estratègia processal" de l'Advocacia, que ha dit desconéixer encara que ha afegit que si la sabera tampoc la desvetlaria, doncs "no seria intel·ligent" mostrar-la a les altres parts.

La vicepresidenta sí ha reiterat que l'objectiu final del procés i el "mandat" del Consell és recuperar "els diners que van desviar de manera presumptament il·legal, els milions que va costar eixa operació d'assumir un aval que era il·legal i nul de ple dret" i "va costar una milionada als valencians". "Assumir el deute de Valmor de la F1, F1 que ens anava a costar un euro", ha recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento