Comunitat Valenciana

Oltra sobre Compromís: "La diversitat d'opinions és la nostra senya d'identitat"

  • La vicepresidenta de la Generalitat va declarar el divendres que el Govern català hauria de renunciar al referèndum per a arribar a una solució "pactada".
  • Enric Morera va considerar respecte a la consulta que "no hauria de posicionar-se sobre un problema d'Estat" com a portaveu del Consell.
  • "Açò és el que ens fa valuosos com a formació política", ha assegurat, per a afegir que "no som una formació política en la qual un parla i els altres assenteixen".
Mónica Oltra en una imatge recent
Mónica Oltra en una imatge recent
GVA
Mónica Oltra en una imatge recent

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha indicat este dilluns, respecte a les diferències en el si d'esta coalició sobre el referèndum d'independència a Catalunya, que "la diversitat d'opinions" és "un valor" i una "senya d'identitat" d'esta formació.

Oltra s'ha pronunciat d'esta manera després de presidir a València la presentació de la jornada 'Construint el Nou Model Residencial de Persones Majors', preguntada per estes diferències i les declaracions del també coportaveu de Compromís i president de les Corts Valencianes, Enric Morera, que va considerar respecte a la consulta catalana que la responsable autonòmica "no hauria de posicionar-se sobre un problema d'Estat" com a portaveu del Consell.

"En Compromís tenim un valor molt important i és que sempre hem viscut la diversitat com la capacitat de cadascun d'expressar allò que a cada moment creu que ha d'expressar", ha manifestat la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que ha instat a "posar en valor" este plantejament. Així, ha afirmat que la "diversitat d'opinions" és "un valor dins de Compromís" i la "senya d'identitat" d'esta coalició, després del que ha assegurat que els membres d'esta formació política estan "acostumats a la llibertat".

"Ens escoltem i valorem l'opinió de l'altre"

"Açò és el que ens fa valuosos com a formació política. I això també és el que els ciutadans i ciutadanes valoren en nosaltres, que no som una formació política en la qual un parla i els altres assenteixen", ha agregat Mónica Oltra. En este sentit, la vicepresidenta del Consell ha exposat que Compromís és "una formació en la qual cadascun té la seua opinió" i en la qual "tothom valora les opinions de l'altre". "Ens escoltem i valorem l'opinió de l'altre. Això és el que ens ha fet grans fins ara", ha dit.

Oltra ha considerat que eixa circumstància "entronca molt bé amb la cultura democràtica que necessita este país arran del debat" pel referèndum d'independència a Catalunya. "Ens falta cultura democràtica en un país en el qual no som capaços d'entendre'ns a través de la paraula o, almenys, d'entendre que en un sistema democràtic madur la defensa de l'opinió de l'altre és un eix troncal", ha dit. Amb tot, la responsable autonòmica ha subratllat que "no hi ha una democràcia si no defenem l'opinió d'aquells que no pensen com nosaltres". "És una idea il·lustrada sense la qual no hi ha democràcia", ha apuntat.

D'altra banda, respecte a les paraules de Morera considerant que com a membre del Consell "no hauria de posicionar-se sobre un problema d'Estat" com la consulta catalana, Oltra ha asseverat que "qualsevol tema del que parle el Consell és un tema d'Estat perquè les comunitats autònomes constitucionalment també som Estat". Mónica Oltra ha manifestat que "per tant, es parle del tema que es parle, per exemple hui del nou model de residències per a persones majors i de l'envelliment actiu, és un tema d'Estat" com succeeix amb "tots els temes que aborda el Consell de la Generalitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento