Comunitat Valenciana

Puig retrau a Bonig que la seua gestió com a consellera ha costat 135 milions d'euros en indemnitzacions

  • VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig i Isabel Bonig
Ximo Puig i Isabel Bonig
CORST VALENCIANES/I. CABALLER
Ximo Puig i Isabel Bonig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha retret a la presidenta i portaveu del PP en Les Corts, Isabel Bonig, que la seua gestió com a consellera d'Infraestructures ha costat als valencians 135 milions d'euros en indemnitzacions i execució de sentències, i això "és part de l'execució pressupostària" de cada any, després que aquest li haja recriminat el nivell d'execució dels comptes en el Consell del Botànic.

Bonig ha preguntat a Puig pel grau d'execució amb el qual pensa tancar l'any, lamentant que el Consell ha deixat aquesta legislatura "4.000 milions sense executar, ha pujat impostos i taxes i ha unflat ingressos", fent "de la mentida el relat de la seua política".

Sobre este tema, el cap del Consell ha indicat que fins a octubre l'execució és del 76,7% i s'espera que acabe l'any en el 95,2%, per damunt de la de l'últim any de govern del PP. "Òbviament, sempre es pot millorar i anirem millorant, però la gestió del nostre pressupost està llastrada en gran manera i el que sempre executem són els seus deutes", ha dit.

En aquest sentit, ha apuntat que Bonig "ha costat als valencians 135 milions" en indemnitzacions i execució de sentències derivades de la seua gestió com a consellera, desgranant cadascuna d'elles: 9,4 milions per la resolució del contracte de concessió de l'autovia CV-95; 14,6 milions per a l'adjudicatària de l'Avinguda Dénia d'Alacant per una condemna del Suprem; 5,5 milions per a Automòbils l'Alcoiana pel TAM Alacant; 1,3 milions d'indemnització a la concessionària del port de Benicarló; no menys de 100 milions per la demolició de les Torres de Benidorm

o 2,6 milions per l'autovia CV-50, entre unes altres.

Així mateix, Bonig també ha enlletgit a Puig les ajudes "a dit" a entitats "catalanistes, separatistes i sobiranistes" i li ha preguntat si creu que hi ha presos polítics a Espanya o està a favor d'"indultar els colpistes".

També s'ha referit al fitxatge de l'exassessor socialista José Manuel Orengo per Baleària o la imputació del regidor de Compromís a València Pere Fuset per l'accident mortal en Vivers, preguntant si és ètic o estètic que seguisca en el càrrec quan se li investiga per una mort". No obstant açò, ha indicat que el PP defèn la presumpció d'innocència: "No li direm 1 mort, 0 responsables, esperarem el procés judicial".

Puig ha respost Bonig que "pareix no li deixen fer mítins en el seu partit i vé ací a fer-los" i ha assenyalat sobre aquests "precs i preguntes" que ell mai ha parlat de presos polítics però els 'populars' "per un grapat de vots estan disposats a fer el que faça falta, que es trenque Espanya, tot per un grapat de vots". "L'únic perill que té la Comunitat és que vostés tornen a governar i això no va a passar", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento