Comunitat Valenciana

Bonig advertix Puig que no està disposada a "més saraus ni actes" sobre finançament i recorda que existix el CPFF

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
Isabel Bonig durante la rueda de prensa
Isabel Bonig durante la rueda de prensa
EUROPA PRESS
Isabel Bonig durante la rueda de prensa

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit este dilluns al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que els populars no estan disposats a "més saraus ni actes" en relació amb el finançament autonòmic i ha considerat que la proposta del cap del Consell de portar a terme accions a Madrid i Brussel·les per a reivindicar un canvi de model és "desviar" l'atenció davant de "la falta de gestió" i "caos" del nou govern autonòmic.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans després de la intervenció de Puig en un esmorzar informatiu organitzat per la Cadena SER en què ha anunciat que la Generalitat Valenciana farà actes a Madrid i Brussel·les "en els pròxims mesos" per a explicar i donar visibilitat a l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

Bonig ha apuntat que el PP vol conèixer "quin tipus d'accions són", tot i que ha posat èmfasi que "això és desviar" davant de "la falta de gestió i caos en començament de curs, sanitat o RTVV". Tot i això, ha recalcat que "en principi" no estan disposats "com més saraus ni actes".

Segons la seua opinió, cal constituir un govern d'Espanya "i començar a treballar en la reforma del sistema de finançament on s'ha de canviar, que és en el Consell de Política Fiscal i Financera".

"Amb llum i taquígrafs no en negociacions 'ad hoc' perquè uns isquen beneficiats en contra d'altres", ha advertit la presidenta del PPCV.

Preguntada per la valoració de la intervenció del president i l'acusació de "xantatge" sobre la promesa feta per ella mateixa este passat estiu a PSPV i a Compromís d'un canvi del model de finançament a canvi que els onze diputats de totes dues formacions al Congrés s'abstingueren en la votació de la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern, Bonig ha assegurat que "mai" van plantejar un xantatge sinó un "desbloqueig polític i un vot de responsabilitat, com tantes vegades Compromís i PSOE han demanat als diputats del PP a Madrid que recolzaren pressupostos i esmenes per més inversió en la Comunitat".

Segons la seua opinió, en el discurs de Puig no hi ha "res nou en 15 mesos" més que "laments per l'herència rebuda" i un "reconeixement del finançament dolent" que ja apuntava el PP. "Hem governat en pitjors condicions i alguna cosa hem fet, coses però dolent moltes bé", ha indicat, per a afegir que nota "esgotat" a Puig, que considera que "ha lliurat totalment la Comunitat a la verdadera presidenta, que és Oltra".

"A PART D'AIXÒ QUÈ?

Per la seua banda, el síndic de C'S en les Corts, Alexis Marí, ha expressat el seu suport a la proposta de Puig tot i que s'ha preguntat: "A part d'això què?". "Queixar-se està molt bé. Quan era xicotot demanava cada dia diners als meus pares i quan no m'ho donaven em buscava la vida", ha continuat el portaveu de Ciutadans, qui ha afegit que això "representa buscar altres recursos i gestionar".

"Vam dir que l'acompanyaríem en la reivindicació, però a banda d'això cal gestionar els poquíssims recursos que té la Comunitat i jo de reformes que impliquen crear feina i millorar la sanitat i l'educació no he sentit res", ha subratllat.

En este cas, ha assegurat que estaran "expectants i molt interessats" en el que diga el 'president' en el Debat de l'Estat de la Comunitat de dimecres, tot i que ha advertit que si va a repetir la seua intervenció d'este dilluns, "ja l'anunci que es pose casc i cinturó de seguretat" perquè "això no pot seguir amb l'etern lament i de gestió res de res".

IDEA DE PODEM

Per la seua banda, el síndic de Podem en la cambra autonòmica i secretari general del partit, Antonio Montiel, ha indicat que "sens dubte" acompanyarà al Consell en reivindicacions per finançament autonòmic a Madrid i Brussel·les i ha afegit sobre esta qüestió que la idea d'un gran acte a la capital d'Espanya la va llançar la seua formació l'octubre passat.

"Dèiem que calia traslladar la visibilització del problema valencià a Madrid a través d'un acte d'exhibició -no d'una manifestació- que la societat està unida en la reivindicació del finançament", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento