Comunitat Valenciana

'Tierra de fuego' porta al TEM la reflexió sobre la necessitat d'escoltar a l'enemic

  • El pròxim cap de setmana arriba al Teatre El Musical (TEM) de València l'obra de teatre 'Tierra de Fuego', un relat que invita a reflexionar sobre la necessitat d'escoltar a l'enemic. Escrita per Mario Diament i dirigida per Claudio Tolcachir, té un repartiment de luxe encapçalat per l'actriu Alicia Borrachero.

Inspirada en un fet real, 'Tierra de Fuego' conta la història d'una exhostessa israeliana, víctima d'un atemptat en el qual resulta ferida i la seua millor amiga morta. Vint-i-dos anys després decidix visitar i es troba amb el terrorista responsable de l'atemptat, que està detingut en una presó de Londres condemnat a cadena perpètua.

El relat proposa reflexionar sobre la necessitat d'escoltar la història de l'altre, de l'enemic, com a condició necessària per iniciar un diàleg i començar a esbossar la pau i la convivència pacífica com possibilitat. Es tracta d'una proposta per a reflexionar sobre les causes i conseqüències de la violència política militar,en una de les zones més calentes del planeta i sobre el paper del diàleg i la paraula com a mitjà per a la convivència pacífica i la justícia.

El director Claudio Tolcachir ha dit de 'Tierra de Fuego' que es tracta d'una història rellevant per al nostre temps, el significat de la qual excedix el limitat contorn del conflicte de l'Orient Mitjà. "Tant de bo després d'eixir de veure esta obra alguna de les diferències que ens separen pogueren fer més xicotetes, tot i que siga un poc. Perquè, en definitiva, tot es tracta de persones, d'històries de vida, i potser és el teatre el que ens permeta esborrar fronteres i tornar-nos més humans", ha destacat.

L'obra té un repartiment encapçalat per Alicia Borrachero acompanyada pels actors Ben Temple, Abdelatif Hwidar, Juan Calot, Malena Gutiérrez i Hamid Krim. El Musical acull esta representació en dues úniques funcions divendres 27 i el dissabte 28 de gener a les 20.30 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento