Comunitat Valenciana

1 Puig insisteix en diàleg i qüestiona que després d'una DUI algú complisca una legalitat "nascuda de la fractura"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha incidit en la seua aposta pel diàleg per solucionar la situació a Catalunya i s'ha preguntat com si ara "unilateralment es fractura la legislació" algú complirà en l'exercici quotidià de la convivència "una legalitat nascuda de la fractura".

Així s'ha pronunciat Puig davant preguntes dels mitjans a Brussel·les, on ha recalcat davant la compareixença prevista del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que espera que "s'obri un espai al diàleg" perquè esta "és la millor de les solucions".

Este diàleg, ha prosseguit, "s'ha de fer atenent la llera de legitimitat democràtica que és la llei" i "és moment de reflexionar, mirar cap a davant, buscar fórmules perquè hi haja un espai d'enteniment".

Preguntat pel debat sobre esta qüestió que se celebrarà a Brussel·les, Puig ha reiterat el seu compromís pel compliment de la llei i el manteniment de l'Estat de Dret "però també favorable al diàleg per superar esta fractura tan gran que s'està produint".

"Ací a Europa també preocupa esta situació", ha dit, però el seu objectiu és "donar tranquil·litat al conjunt dels europeus" perquè Espanya "és un país democràtic que, evidentment, té tensions territorials com altres països de la UE, però hi ha mecanismes per canalitzar-los a través de la Constitució, de l'Estatut d'Autonomia i de les profundes reformes que cal elaborar".

"L'important és dialogar, avançar i suturar les ferides que s'han produït", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento