Comunitat Valenciana

Oltra preveu que els immigrants de l'Aquarius arribaran a València en tres o quatre dies des de la seua eixida

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dimarts que es preveu que els immigrants del vaixell Aquarius que arribaran a València ho faran en tres o quatre dies des de la seua eixida del punt de partida.
Oltra compareix davant els mitjans
Oltra compareix davant els mitjans
Europa Press - Archivo
Oltra compareix davant els mitjans

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després d'inaugurar a Castelló la tercera jornada de la 'Iniciativa Empresarial per l'Ètica i el Bon Govern', al costat del president de la CEV, Salvador Navarro.

Sobre aquest tema, ha confirmat que, segons l'ONG que opera en el vaixell, els immigrants arribaran a Espanya dividits en tres embarcacions -l'Aquarius i altres dos més- i, quan es produïsca eixe trasllat, posaran rumb a València.

En aquest sentit, ha assenyalat que aquest dimarts se celebrarà una comissió mixta d'atenció a persones desplaçades i refugiades a les 16.30 hores, que es va crear en 2015 arran de la crisi de refugiades a Síria. En aquesta comissió, a més de la Generalitat, estarà la Delegació del Govern, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i una representació de l'Ajuntament de València i les ONG que estan des d'ahir "a tota màquina" treballant per a preparar eixe primer acolliment.

Així, ha destacat que Cruz Roja, Acnur, CEAR, Cáritas, Cepaim o Accem seran les que col·laboren amb el Govern valencià i d'Espanya en eixe primer acolliment. "Volem que el dispositiu d'emergència ho coordine Cruz Roja, doncs té una àmplia experiència en aquest tipus d'instal·lacions, ja tenen els llits i els aliments des d'ahir, i per tant aquesta vesprada ho posarem tot en comú, les infraestructures que anem a utilitzar i les derivacions", ha afegit la vicepresidenta del Consell.

AGRAÏMENT A LES COMUNITATS AUTÒNOMES

Sobre aquest tema ha agraït les comunitats autònomes com País Basc, Balears, Catalunya, Navarra, Extremadura, "eixes onze comunitats autònomes que van firmar el manifest arran de la crisi de Síria i que volíem acollir i l'única cosa que faltava era que el Govern d'Espanya donara el sí als nostres plans d'acolliment".

Segons ha dit, "feliçment, i gràcies al canvi de govern, tenim un Govern d'Espanya que vol aplicar la política de dret internacional i de dret humanitari i el dispositiu al llarg de les pròximes hores ja estarà perfilat".

A més, ha explicat que han demanat al vaixell el perfil de les persones que van en ell, "doncs necessitem saber l'edat; si hi ha persones majors a bord; quants xiquets hi ha sense acompanyament, doncs les primeres notícies apunten que més de 100 xiquets venen sense pare ni mare; qual és l'estat de les dones embarassades i de quant temps estan, i qual és l'estat de salut".

En funció d'eixa informació, "anirem derivant tenint en compte el perfil individual". "Estem parlant de persones cadascuna amb les seues circumstàncies, l'horror que han viscut, la seua situació anímica i de salut, ja que vindran fluixos de forces perquè una travessia així no és fàcil i, per tant, en funció d'això anirem decidint", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento