Comunitat Valenciana

Els pares de la valenciana desapareguda viatgen a Perú per a reunir-se amb l'ambaixador

  • Allí tindran un encontre "amb el cònsol honorífic en la ciutat i amb el cap de policia al comandament de la investigació", ha assenyalat la germana.
  • "El cònsol està manant a la família totes les notícies sobre el que s'està fent perquè vegen que realment estan movent-se", explica.
  • EN Cuzco, els pares de la jove s'allotjaran en el mateix hostal en el qual s'allotjava Nathaly Salazar, ja que així li ho ha oferit a la família l'establiment.
Nathaly Salazar, xica de València desapareguda al Perú
Nathaly Salazar, xica de València desapareguda al Perú
@QSDGLOBAL
Nathaly Salazar, xica de València desapareguda al Perú

Els pares de la jove equatoriana resident a València i desapareguda al Perú des del passat 2 de gener, Nathaly Salazar, han volat aquest dimecres a Lima per a reunir-se amb l'ambaixador en el país i traslladar-se "el més ràpid possible a Cuzco", on es reuniran amb el cònsol honorífic i les autoritats per a seguir de forma "més directa" la cerca.

Així ho ha explicat a Europa Press la germana de la jove, Tamara, que ha indicat que els seus pares estan volant aquest dimecres a la capital peruana i que l'ambaixador els rebrà en l'aeroport a la seua arribada per ajudar la família a "aconseguir el primer vol a Cuzco", la ciutat en la qual Nathaly va ser vista per última vegada.

"L'ambaixador diu que va a entrar allí (l'aeroport de Lima) i buscarà amb els meus pares el primer vol a Cuzco. Allà es reuniran amb el cònsol honorífic en la ciutat i amb el cap de policia al comandament de la investigació", ha assenyalat Tamara.

Una vegada a Cuzco, els pares de la jove s'allotjaran en el mateix hostal en el qual s'allotjava Nathaly Salazar, ja que així li ho ha oferit a la família l'establiment. Aquest enclavament està cèntric en la ciutat i des d'allà "podran moure's amb facilitat".

Aquest dimecres és el tercer dia de cerca de la jove i, segons ha ressaltat la germana de la desapareguda, "el cònsol està manant a la família totes les notícies sobre el que s'està fent perquè vegen que realment estan movent-se i fent tot el possible" per a trobar-la.

"Contacte directe" amb les autoritats

Tamara ha posat en valor que "l'ambaixador de Lima i el cònsol honorífic estan movent-se entre els dos", van a rebre als seus pares i aquests "directament es reuniran amb les autoritats d'allà i amb la Policia Local per a tindre un contacte directe".

Sobre les últimes novetats que ha rebut la família de la cerca de Nathaly, Tamara ha indicat que els han informat que "comencen una altra vegada els operatius de cerca". Així, han rebut imatges i mostres que "s'han intensificat la cerca en la ciutat i en les ruïnes on se suposa que va ser Nathaly, encara que no se sap si va arribar al lloc".

La germana de la jove equatoriana ha manifestat que la família se sent "emparada pel cònsol i l'ambaixador". "No ens han dit res de si han trobat alguna cosa", ha puntualitzat, ja que segons Tamara "és una investigació interna". "Clar que ens han donat respostes. Estan pressionant perquè les autoritats donen tota la informació possible", ha subratllat.

Desapareguda des del 2 de gener

Nathaly, de 28 anys, es trobava de viatge a Sud-amèrica des de finals del passat mes de setembre, quan va partir de València, ciutat en la qual resideix amb els seus pares, per a recórrer com "turista de motxilla" diferents països. Des de llavors, havia visitat l'Equador i es trobava ara al Perú, en concret, en la ciutat de Cuzco des del passat 28 de desembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento