Comunitat Valenciana

Marisa Gracia (FGV) acudeix a declarar per l'accident de metro de València "amb la consciència tranquil·la"

  • L'exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) Marisa Gracia ha acudit a declarar aquest dijous "amb la consciència tranquil·la" davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 21 de València, que investiga l'accident de la Línia 1 de Metrovalència, que el 3 de juliol de 2006 va costar la vida a 43 persones i va provocar ferides a 47 més.
Marisa Gracia en imatge d'arxiu
Marisa Gracia en imatge d'arxiu
FGV - Archivo
Marisa Gracia en imatge d'arxiu

Tant a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València, al voltant de les 09.00 hores d'aquest dijous, com a la seua eixida, minuts abans de les 10.00, Gracia ha insistit davant els periodistes en què no anava a fer declaracions.

No obstant açò, sí ha assegurat que està "tranquil·la" i, davant la pregunta de si té la consciència tranquil·la, ha asseverat: "Per descomptat". En la seua compareixença davant la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 21, l'exgerent d'FGV únicament ha respost les preguntes de la seua defensa, segons han indicat a Europa Press fonts coneixedores de la declaració.

Aquesta compareixença es produeix després que a mitjan passat mes de febrer l'Audiència Provincial de València ordenara la instructora reobrir la causa de l'accident, que la jutgessa ha arribat a arxivar en tres ocasions i que ha sigut posteriorment reoberta per decisió de la pròpia Audiència.

El jutjat va arxivar el procediment el passat mes de maig en descartar que existiren responsables penals i al no veure acreditat que en el sinistre "tinguera incident una errada o mal estat del material mòbil o de la infraestructura".

Tant la Fiscalia com l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol i altres afectats a títol personal van recórrer aquesta decisió de sobreseïment i l'Audiència Provincial els va donar parcialment la raó i va ordenar la instructora que reobrira el cas i oferira la possibilitat de prendre declaració com a investigades a huit persones.

"NO HI HAVIA INCIDENTS"

En el marc d'aquesta causa també ha prestat declaració en qualitat de testimoni el que fóra tècnic ferroviari de la línia 1 i actual responsable de servici de línies de Metrovalència, qui ha assegurat que el funcionament d'aquesta via era "perfecte" i ha negat que s'haguera produït cap incident prèviament.

En aquesta línia, ha afirmat que en cap moment li van comunicar ni va tindre coneixement de "res anormal", segons les mateixes fonts.

IRREGULARITATS EN CONTRACTACIONS

D'altra banda, l'exgerent d'FGV va ser processada en el mes de febrer en un altre cas per presumptes irregularitats en contractacions de seguretat de l'entitat pública. Al costat de Gracia, també estan processats altres dos exdirectius de Ferrocarrils: Vicente Contreras i Manuel Sansano.

Tot açò en un procediment que se centra en dos aspectes: pagament de penalitats de dos empreses de seguretat entre els períodes 2007 i 2011; i adjudicació de contractes de servicis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento