Comunitat Valenciana

Rescaten 56 cadells d'una casa d'Alacant i investiguen si era una granja il·legal

  • Les regidories de Sanitat, Protecció Animal i Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant investiguen si la vivenda d'on han sigut rescatats 56 gossos actuava com a granja il·legal per a la venda de cadells. L'operatiu es va realitzar ahir dimecres, després d'un veí alertara de la situació.
Alguns dels gossos rescatats
Alguns dels gossos rescatats
AYTO
Alguns dels gossos rescatats

En un comunicat, l'Ajuntament ha precisat aquest dijous que la detinguda va demanar als dos agents de la Unitat canina que van intervenir que no es portaren uns cadells en concret "ja que els tenia venuts".

La regidora de Protecció Animal, Marisa Gayo, ha declarat hui que s'està coordinant amb diferents associacions l'acolliment dels animals i ha assenyalat que alguns presenten "mal estat de salut".

Gayo ha apuntat que se'n va actuar per la via penal i administrativa contra la propietària de la casa: "Estem obrint els expedients". "Perquè es facen una idea, després del servici que realitzàrem a l'agost, en el Pla de la Vallonga, on rescatàren 22 gossos, al responsable se li ha imposat una sanció de 12.000 euros per abandó animal".

Per la seua banda, el veterinari de l'Alberg -on els animals han sigut traslladats en un primer moment- Pablo Sentana, ha sostingut que s'ha realitzat a cada gos un protocol sanitari: "La situació en la qual han arribat és molt roïna, estan desnodrits, plens de paràsits, tenen tumors, cinc d'elles estan prenyades, tenen les ungles llargues i indicis de no haver vist mai la llum del sol".

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha agraït al particular que va alertar la Unitat canina i va fer una crida als ciutadans perquè "criden la Policia Local o el 112 i denuncien quan sospiten o tinguen indicis que s'està maltractant animals perquè s'inicie una investigació. Així s'evitaran situacions com la qual acabem de descobrir. Les denúncies són decisives a l'hora de detectar i acabar amb el maltractament animal, que és un delicte".

PANDEROLES CORRENT

La responsable de Protecció Animal ha descrit l'escenari on la dona, el seu fill i la seua parella convivien amb els 56 gossos: "Era tremend. Com sabeu, estic lligada a la protecció animal des de fa anys i mai hi havia vist res igual. Una no es pot imaginar que en una ciutat i en ple segle XXI hi haja persones que puguen viure així. Encara tinc la mala olor en el nas".

De fet, la regidora ha detallat que "les panderoles corrien per les parets i el sòl, pels armaris, pels calaixos de la roba interior; els comentàrem als habitants que com a persones no podien viure així, al que s'afegia l'estat dels propis gossos. A més de la senyora, allí vivia un xic de 19 anys amb la seua parella. És inviable que pogueren continuar en eixa situació".

Per tant, Gayo ha manifestat que l'actuació de la Unitat canina fa sentir-se "més orgullosos" i ha afirmat que és "una de les unitats millors d'Espanya i a nivell internacional".

ACOLLIMENT DELS ANIMALS

La regidora va demanar que els ciutadans interessats s'oferiren per a donar una casa a aquests animals, que ara mateix necessiten eixir del refugi temporal en la Protectora, segons ha explicat.

Finalment, l'edil de Seguretat ha demanat que "no es compren gossos il·legalment" i ha comentat que tot apunta al fet que, en aquest cas, "s'estava criant eixos gossos per a la seua venda. Cinc de les gosses estan prenyades, unes altres en zel i moltes han tingut diverses ventrades, per la qual cosa han generat els tumors que tenen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento