Comunitat Valenciana

Puig creu que el Govern ha pres una decisió "important" davant el "neguit" ciutadà per l'impost hipotecari

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig (IMATGE D'ARXIU)
Ximo Puig (IMATGE D'ARXIU)
@GENERALITAT - Archivo
Ximo Puig (IMATGE D'ARXIU)

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat aquest dijous la decisió del Govern d'"intervenir" davant el "neguit ciutadà" que ha provocat la sentència del Tribunal Suprem que determina que són els ciutadans els que han de pagar l'impost sobre actes jurídics documentats de les hipoteques. Segons Puig, l'Executiu de Pedro Sánchez ha reaccionat de manera "important" davant una decisió judicial "que ha generat molta inseguretat i també indignació" i "que jo comprenc", ha subratllat.

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de mantindre una trobada amb la consellera de Vivenda, Mª José Salvador, al costat de diverses associacions sobre el pla d'adquisició de vivendes per a la seua incorporació al parc públic, en ser preguntat per la decisió del Govern d'aprovar un decret llei que obligue els bancs a pagar l'impost hipotecari i si seria partidari d'algun canvi sobre el mateix.

Per al cap del Consell és "una iniciativa positiva que siguen les entitats prestatàries les que finalment paguen aquest impost". I des d'aquesta perspectiva, ha puntualitzat, "cal veure exactament el reial decret llei que se'n va a aprovar hui en el Consell de Ministres, cal llegir la lletra xicoteta".

CRITICA LA "DEMAGÒGIA" DEL PP EN AQUESTA QÜESTIÓ

Respecte a la qüestió fiscal, "el que no cal fer és demagògia", ha advertit. "Aquest és un impost que tenia la seua lògica en el seu moment i cal analitzar si ja no la té, i cal veure-ho dins d'una política fiscal progressiva i una política fiscal que evidentment jo sóc partidari de revisar", ha admès.

No obstant açò, "el que no es pot és actuar a força d'impulsos poc reflexius" ha subratllat. "He escoltat dirigents del PP dient aquest matí que volien eliminar aquest impost" quan "el que van fer a la Comunitat Valenciana és triplicar l'impost". I és que "la demagògia té un recorregut curt, sobretot per a aquells que han tingut l'opció de governar", ha remarcat.

DESCARTA UN "DESARMAMENT FISCAL" A LA COMUNITAT EN AQUEST MOMENT

Ara és moment que "els bancs assumisquen la seua responsabilitat" en aquest impost, ha apuntat Puig, i "de cara al futur" s'ha mostrat "convençut" de fer "una reflexió en profunditat sobre la qüestió fiscal en tots els aspectes, no només en aquest impost, també per exemple en la unitat de mercat de la fiscalitat, en alguns impostos que en aquests moments estan cedits a les CCAA, doncs potser es pot cedir altres impostos més generals i buscar que no hi haja 'dúmping fiscal' com existeix en aquests moments a Espanya", ha apuntat.

En tot cas, "en aquests moments no estem plantejant-nos aquesta qüestió". Primer cal saber com queda el decret del Govern "i ho analitzarem". "Per descomptat, la Comunitat Valenciana en aquests moments, per raons de responsabilitat pura i dura, no està en disposició d'un desarmament fiscal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento