Comunitat Valenciana

Puig creu "una gran notícia" que Ábalos siga ministre i diu que Sánchez formarà "un Govern sòlid"

  • (EUROPA PRESS)
Ximo Puig en les Corts en imatge d'arxiu
Ximo Puig en les Corts en imatge d'arxiu
@GENERALITAT
Ximo Puig en les Corts en imatge d'arxiu

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha considerat aquest dimecres "una gran notícia" que el secretari d'Organització del PSOE i diputat d'aquesta formació en el Congrés, el valencià José Luis Ábalos, haja sigut nomenat ministre de Foment pel nou president de l'Executiu central, Pedro Sánchez.

Així mateix, ha dit que els noms que es coneixen d'aquest Govern mostren que va a ser "sòlid" i que va a estar "disposat a afrontar els grans reptes" d'Espanya en l'actualitat. Puig s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació abans de començar el ple de Les Corts, preguntat pels noms dels ministres de Sánchez que s'estan coneixent en les últimes hores.

"Sens dubte, crec que que tots els noms que s'estan coneixent del Govern demostren que va a ser un govern sòlid, un govern que està disposat a afrontar els grans reptes que té en aquest moment el país", ha manifestat el cap del Consell.

Respecte a la designació de José Luis Ábalos al capdavant de Foment, Ximo Puig ha manifestat que és "una gran notícia per als valencians". Igualment, s'ha referit al nomenament de Josep Borell com a ministre d'Afers exteriors i ha afirmat que "és molt bona notícia que tornem a tindre un ministre d'Exteriors amb un perfil europeista que siga capaç de situar-nos en l'espai en el qual s'ha de situar en aquests moments Espanya a Europa".

Quant a l'elecció de María Jesús Montero, fins ara consellera d'Hisenda a Andalusia com a ministra d'Hisenda, el responsable autonòmic ha asseverat que és "també una bona notícia". "És una bona notícia perquè tenim una bona relació", ha indicat sobre ella, al mateix temps que ha destacat que "coneix el sistema autonòmic bé".

D'altra banda, preguntat per les esmenes en el Senat als Pressupostos Generals de l'Estat, Puig ha exposat: "Realment, aquests moments el que ha passat és simplement que el president del Govern compleix la paraula donada". "En qualsevol cas, és evident que nosaltres donarem suport sempre les posicions que beneficien a la Comunitat Valenciana", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento