Comunitat Valenciana

UGT veu possible convocar 10.000 places docents 2017-2019 a la Comunitat Valenciana si se suprimix la taxa de reposició

  • El sindicat dels treballadors i les treballadores de l'ensenyament públic d'UGT al País Valencià, integrat en la Federació de Treballadors i Empleades dels Serveis Públics (FeSP-UGT PV), considera que l'oferta d'ocupació pública docent per al trienni 2017-2019 podria arribar "perfectament" a les 10.000 places.
IMAGEN DE ARCHIVO DE UN PROFESOR IMPARTIENDO CLASE
IMAGEN DE ARCHIVO DE UN PROFESOR IMPARTIENDO CLASE
GVAEDUCACIO
IMAGEN DE ARCHIVO DE UN PROFESOR IMPARTIENDO CLASE

L'entitat basa esta reclamació en les dades facilitades per la Conselleria d'Educació, amb la distribució per cossos docents. Per a això, caldria que es derogaren les limitacions que les lleis pressupostàries establixen a estes ofertes d'ocupació pública, mitjançant la supressió de l'anomenada taxa de reposició, explica en un comunicat.

UGT assenyala que el sistema educatiu públic valencià no universitari compta actualment amb aproximadament 50.000 llocs de treball en centres educatius dependents de la Generalitat, dels quals estan ocupats gairebé 40.000 per funcionaris de carrera, amb diferents situacions administratives, i entre els quals inclou als més de 1.000 futurs funcionaris que actualment estan fent les seues pràctiques per haver aprovat la seua oposició l'any passat.

I els 10.000 llocs restants, vacants estructurals del sistema, estan ocupats per catedràtics, professors i mestres interins. A més, per a cobrir les substitucions, baixes per malaltia, permisos o altres situacions, existixen treballant també per al nostre sistema educatiu, més de 4.000 docents, també funcionaris interins. Això significa també que el sistema educatiu públic valencià "suporta una taxa de temporalitat mitjana del 21%, amb grans oscil·lacions entre cossos docents".

UGT considera que les 10.000 vacants estructurals que presenta el sistema educatiu públic valencià no universitari (el 21%) s'haurien de cobrir progressivament mitjançant processos anuals de selecció i de consolidació, en els termes que legalment estan autoritzats.

Això suposaria que a més de garantir amb caràcter general en els procediments selectius els principis constitucionals de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat dels aspirants, estos haurien d'establir un barem de mèrits en els quals es primés l'experiència docent, de manera semblant a com es va fer a través del sistema transitori d'accés a la funció pública docent que va establir la LOE, durant el període 2007-2011.

Finalment, el sindicat assenyala que estos processos de selecció i consolidació de l'ocupació pública docent permetria "la reducció de la taxa de temporalitat en l'administració educativa i la progressiva transformació del professorat interí en professorat fix, de carrera i amb drets, amb la consolidació dels seus llocs de treball".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento