Comunitat Valenciana

A finals de març es comunicarà el model laboral en La Ribera després de la reversió

  • "Anem a anar fent este recorregut amb la màxima tranquil·litat i el màxim rigor", ha garantit la consellera de Sanitat.
  • La decisió de la reversió està "ja presa", però el model laboral que s'aplicarà a la plantilla "es comunicarà en temps i forma".
  • Ha ressaltat que havia "una laxitud en la gestió a les concessions" i que ara "s'ha demanat tota l'ajuda possible per ser al més rigorós possible".
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera

La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha demanat este dimarts "un poc més de paciència" perquè el model laboral que s'aplicarà en el departament sanitari de la Ribera després de la reversió al sistema públic es comunicarà a final de març després del procés de diàleg obert amb tots els agents implicats.

Montón, després de firmar la renovació del conveni per a fer front al copagament farmacèutic, ha explicat sobre esta qüestió que la decisió de la reversió està "ja presa", però el model laboral que s'aplicarà a la plantilla "es comunicarà en temps i forma".

Així, ha demanat "un poc més de paciència" perquè tot i que sap que es tracta d'una qüestió que "impacienta" s'ha "d'acabar de parlar amb els sindicats i amb la resta d'actors implicats". "Ens hem compromès a este diàleg i és el que estem fent", ha destacat.

Així, ha recordat que "es va avançar la decisió de reversió del sistema públic un any i mig del que es preveia en el contracte per a poder tindre este debat i diàleg permanent amb els treballadors". Així, ha emmarcat la reunió de la setmana passada amb el Comité d'Empresa dins de "les trobades que s'han mantingut fins a hui i que anem a seguir mantenint a l'any i pico que ens queda".

Per esta raó, ha reiterat de missatge de "tranquil·litat i normalitat" perquè la decisió de finalitzar el contracte d'Alzira ja està presa" com "quedava clar en el Pacte del Botànic" i com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig. "Anem a anar fent este recorregut amb la màxima tranquil·litat i el màxim rigor", ha garantit.

En este sentit, ha insistit que la decisió de reversió "ja està presa" perquè és "un compromís d'este Consell i que va més enllà de qualsevol interferència que es puga suscitar". En esta línia, ha rebutjat comentar l'informe de la Sindicatura de Comptes que es va filtrar la setmana passada ja que "encara no és un oficial" i falta el període d'al·legacions "en el cas que foren oportunes". "Vaig a actuar amb prudència i sobre filtracions que desconec no vaig a opinar", ha argumentat.

En qualsevol cas, ha insistit que es tracta d'una decisió que està adoptada en el Pacte del Botànic, "al començament i en el cor d'este Consell i per tant des de la Conselleria de Sanitat Universal el que estem fent és seguir el mandat i el compromís que es va adquirir amb la ciutadania ja que era una cosa que estava en els programes electorals dels tres partits que sustenten el Consell i no podem fer res diferent a la paraula donada als ciutadans que van votar a estos tres partits", ha recalcat.

Controla les empreses

Montón ha explicat que s'està a l'espera que es finalitzen les auditories a tots les concessionàries, que serviran per a "controlar les empreses" després de "la laxitud" que havia en l'època anterior.

En este sentit, ha lamentat que el jutjat d'instrucció número 4 de València "haja hagut d'investigar per malversació a B2B, vinculada a Ribera salut, quan si haguera hagut una miqueta més de control no hauríem d'estar fent front a esta situació que ve a complicar una finalització de contracte ja per si mateix complexa".

Així, ha ressaltat que havia "una laxitud en la gestió a les concessions" i que ara "s'ha demanat tota l'ajuda possible per ser al més rigorós possible". "Nosaltres el que volem és controlar al màxim les empreses perquè complisquen l'obligació d'allò que van firmar en els contractes en el seu moment", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento