Comunitat Valenciana

Aznar veu "raonables" les demandes de la Comunitat sobre finançament encara que la reforma pareix "una quimera"

  • L'expresident del Govern espanyol José María Aznar ha afirmat aquest dilluns a València respecte al finançament autonòmic que la Comunitat Valenciana "manté demandes raonables que haurien de tindre acomodament" en el nou model, encara que aquest "se segueix allunyant i ja pareix quasi una quimera".
José María Aznar clausural III Fòrum #IDEASFAES a València
José María Aznar clausural III Fòrum #IDEASFAES a València
Francisco Martínez/EUROPA PRESS
José María Aznar clausural III Fòrum #IDEASFAES a València

Així ho ha indicat en la seua intervenció en la clausura del III Fòrum #IDEASFAES amb el títol 'Fiscalitat, finançament autonòmic i gestió pública: claus del debat a Espanya i a la Comunitat Valenciana'.

Aznar, que ha estat recolzat per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha mostrat la seua "gran satisfacció" per tornar a la capital valenciana en aquesta nova cita del fòrum, una tribuna que segons ha recalcat volen que siga "un àmbit de debat i reflexió de referència en aquesta comunitat".

El president de la Fundació Faes ha començat el seu discurs fent referència al títol de la jornada i abordant el finançament autonòmic i la fiscalitat. Aquest últim tema, ha dit "ens preocupa a tots, però no només en la nostra condició de contribuents, sinó de ciutadans que aspiren a mantindre uns serveis públics ben finançats i que fan seua la solidaritat que implica el sistema".

Precisament per açò, ha apuntat, "el sistema fiscal requereix una modernització urgent" i modernitzar, ha puntualitzat, "no és acumular impostos, desbordar les apetències recaptatòries, ni alimentar els discursos demagògics".

"És tindre una idea clara del que es pot demanar als ciutadans, és assumir que els impostos han de contribuir d'una manera decisiva a la creació de riquesa, a l'estímul de la iniciativa i a la competitivitat de la nostra economia", ha assenyalat.

Segons ha dit, hi ha una "immensa majoria dels espanyols que hui suporten una càrrega fiscal excessiva i als quals se'ls demana un esforç igualment desorbitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento